facebook

Уряд ухвалив проєкти указів про призначення стипендій видатним діячам освіти

Реалізація законопроєктів не потребує додаткових матеріальних та інших витрат з державного бюджету.

18 серпня, уряд ухвалив укази президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам освіти» та «Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти».

Метою відповідних проєктів указів є призначення державних та довічних державних стипендій видатним діячам освіти для посилення державної підтримки освіти в Україні.

! Документи передбачають призначення довічних державних стипендій 6 видатним діячам освіти, які досягли сімдесятирічного віку, та строком на два роки – державні стипендії 18 видатним діячам освіти.

У пояснювальній записці до проєкту указу про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти йдеться про те, що нагальність ухвалення проєкту акта пояснюється необхідністю призначення довічних державних стипендій для видатних діячів освіти у порядку, передбаченому пунктом 7 Положення про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери, затвердженого указом Президента України від 10 вересня 2011 року № 906, відповідно до якого проєкти указів Президента про державні стипендії вносяться на розгляд Президента України двічі на рік – до 30 березня та до 30 вересня.

Такі ж обґрунтування наведені й у пояснювальній записці до проєкту указу про призначення державних стипендій видатним діячам освіти.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

У документах вказано, що реалізація проєктів актів не потребує додаткових матеріальних та інших витрат з державного бюджету.

 

Джерело.


Повернутись вверх