facebook

Навчання почекає: в трьох областях України планують відкласти навчальний рік. Через що?

Навчання почекає: в трьох областях України планують відкласти навчальний рік. Через що?

У трьох областях України, куди зараз активно їздять туристи, планують перенести навчальний рік на 20 вересня.

В Одеській, Херсонській та Миколаївській областях планують почати навчальний рік не традиційно 1 вересня, а тільки через 20 днів після цього. Все для того, щоб продовжити туристичний сезон і отримати велику вигоду від заробітку на відпочивальниках, адже природа цьогоріч не сприяла тому, про що свідчать навали медуз, комарів, водоростей, морських бліх і сонечок.

Про це у вівторок, 17 серпня, повідомляє пресслужба Одеської обласної державної адміністрації.

За словами директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитра Радулова, у цьому році курортний сезон не привів до сильного напливу відпочивальників. Допомогти може тільки його продовження, що сприятиме збільшенню туристичного потенціалу області і таким чином збільшить надходження до бюджетів, а також надасть робочі місця жителям.

Тому в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях планують перенести початок навчального року для установ середньої та вищої освіти.

Але для цього потрібно внести зміни в закон про освіту і скоротити кількість навчальних днів — зараз школярі повинні як мінімум 175 днів на рік проводити за партами.

Чтайте також:  Плани на три роки: куди йде освіта?

Ініціативу про зміни в законі висунули в Одеській ОДА. В окремих регіонах області її вже підтримали — керівництва Миколаївської та Херсонської ОДА також не стали чинити опір.

Зараз відомо, що майже по всій території України навчальний рік планують розпочати 1 вересня у звичайному форматі. У разі, якщо регіон потрапить в “жовту”, “помаранчеву” або “червону” зону, то потрібно буде контролювати вакцинацію вчителів — працювати будуть тільки школи, де 80% викладачів зробили щеплення.

Що стосується вищих навчальних закладів, то, за словами міністра освіти Сергія Шкарлета, вони можуть самостійно вибирати формат навчання.

Джерело.


Повернутись вверх