facebook

Під час локдауну вакциновані громадяни можуть мати окремі привілеї: роз’яснення очільника МОЗ

За словами Віктора Ляшка, наразі важливо не допустити колапсу системи охорони здоров’я.

Через ймовірний сплеск захворювань на COVID-19, який очікується в Україні восени, уряд може запровадити локдаун. Проте вакциновані громадяни матимуть певні привілеї. Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю «Українському радіо».

Так, допускається, що заклади освіти, театри, кінотеатри й музеї працюватимуть за умови наявності щеплень від коронавірусу.

Наразі країна живе у зеленому рівні епідемічної небезпеки, коли велика кількість обмежувальних протиепідемічних заходів не діє, а діють загальні правила профілактики коронавірусної хвороби та вимога носити захисні маски в громадському транспорті й громадських місцях. Якщо буде зростання кількості випадків, зростання госпіталізації – це спонукатиме нас переводити регіони у жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідеміологічної небезпеки, – наголосив Ляшко.

За його словами, від динаміки поширення СOVID-19 залежатиме рівень або кількість обмежувальних протиепідемічних засобів, які вживатимуться на певній території.

Водночас навіть якщо у регіоні буде оголошено червоний рівень небезпеки й система охорони здоров’я може не впоратися з кількістю госпіталізованих та вимагатиме від держави більш жорстких обмежень, то ми, попри це, дозволимо функціонувати певним закладам, наприклад школам – якщо колектив вчителів буде провакцинований більш ніж на 80%. Також, можливо, до шкіл додамо кінотеатри, музеї, інші масові заходи, – пояснив Ляшко.

Чтайте також:  Що відбувається з підвищенням зарплат вчителям: офіційна відповідь МОН

Він додав, що наразі важливо не допустити колапсу системи охорони здоров’я.

Джерело.


Повернутись вверх