facebook

Яке підвищення зарплати чекає на вчителів шкіл та чи отримуватимуть викладачі 4 тисячі доларів

Яке підвищення зарплати чекає на вчителів шкіл та чи отримуватимуть викладачі Президентського університету 4 тисячі доларів: пояснення Сергія Шкарлета

У 2021 році заробітну плату для педагогів уже підняли на 20%.

Міністр освіти і науки Сергій #Шкарлет розповів, що зарплата 4 тисячі доларів для професорів реальна під час першого етапу впровадження реформи системи вищої освіти.

Сума у 4 тисячі доларів була озвучена у 2019 році, і думаю, що це стане реальністю під час першого етапу впровадження реформи системи вищої освіти, коли створять президентський університет. Тобто для найкращих викладачів, професорів ці 4 тисячі доларів будуть реальністю. Це – точка перезавантаження системи вищої освіти, – сказав міністр.

Також очільник #МОН нагадав, що для освітян за підсумками 2021 року зарплата підвищиться двічі: перше підвищення вже відбулося 1 січня – на 20%, друге підвищення очікується 1 грудня – майже на 9%.

У 2021 році підвищення зарплати для освітян відбуватиметься двічі. Перше підвищення було на 20% з 1 січня, друге підвищення заробітної плати освітян відбудеться 1 грудня майже на 9%. Тому за 2021 рік підвищення відбудеться майже на 30%, – акцентував очільник МОНу.

Водночас Сергій Шкарлет додав, що на кінець 2022 року очікується підвищення приблизно на 10%.

Чтайте також:  Як освіта батьків впливає на успішність дітей та їхнє бажання вчитися. Показові результати дослідження

 

Джерело.


Повернутись вверх