facebook

ЗНО по-спартанськи: діти із сільських шкіл мають гірші результати через погану організацію — вчителька

Вчителі стверджують, що ЗНО в сільській місцевості організовано гірше, ніж у містах.

Підйом о 5 ранку,150 км до пункту здачі ЗНО, дві з половиною години очікування в +42°C, – за версією деяких освітян саме такою є реальність для випускників у багатьох областях України.

Вчителька Нововоронцовської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 у Херсонській області Руслана Бутенко розповіла, як у них проходить процедура ЗНО.

Наш район дальній, і здавати ЗНО ми їхали в Берислав і Херсон. До Берислава 80 км, до Херсону 150. Все згідно із законом. Підйом о 5 ранку. О пів на дев’яту ранку прибуття на місце тестування і півтори години очікування. О 10:00 запускають дітей в аудиторію, де вони знову годину чекають, але вже в масках. Потім пишуть роботи дві години. Після написання знову очікування при показниках термометра +42°C. О 15:00 їдемо назад, в автобусі, що більше схожий на гарячу пательню, — написала вчителька.

На своїй сторінці освітянка із сарказмом подякувала Уряду та МОН:

Повернулися щасливі і задоволені! Дякуємо нашому Уряду та Міністерству освіти і науки за піклування про наших дітей.

Руслана Бутенко також обурюється постійними експертними висновками про погану якість викладання у сільських школах. Жінка зазначила, що “надані Урядом можливості” не можуть забезпечити якісної освіти, що там вже говорити про звичайних вчителів.

Потім будемо читати, що із сіл та районів діти мають слабші знання, — сказала Руслана Бутенко.

А от Віктор Громовий, освітній експерт, шеф-редактор порталу “Освітня політика”, висловив дещо інший погляд щодо цього:

За часів складання вступних іспитів до університету питанням доїзду займалися батьки або самі абітурієнти. Ситуація на сьогодні, як на мене, така: не подобається рано прокидатися, добиратися автобусом – везіть на власному авто чи кооперуйтеся для найму приватного транспорту.

А от чи дійсно діти із сільських шкіл мають гірші результати знань через умови доїзду, Віктор Громовий запевнив: організаційні умови здачі ЗНО мають певний вплив на результат, але не змінюють картину радикально.

Нехай діти із сіл спробують у Києві громадським транспортом дібратися до пункту здачі ЗНО, — прокоментував освітній експерт.

Джерело.


Повернутись вверх