facebook

В Україні вдосконалили проведення перевірки шкіл

Державна служба якості освіти удосконалила Порядок проведення інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти.

За словами голови Держслужби Руслана Гурака, новий навчальний рік розпочнеться з удосконаленим порядком проведення інституційного аудиту шкіл, яким унормовано очно-дистанційну форму оцінювання управлінського та освітнього процесів.

«Порядок доповнено інформаційною системою EvaluEd, що дасть змогу вивчати більшу кількість закладів освіти завдяки автоматизації окремих процедур інституційного аудиту», – розповів Руслан Гурак.

Зокрема порядок проведення інституційних аудитів доповнено критеріями та індикаторами оцінювання діяльності закладу освіти щодо рівня організації дистанційного навчання та надано право обом сторонам на аудіо-, фото- і відеофіксацію процедур.

Окрім того, новаціями передбачено консультування колективів закладів освіти та затверджено форми актів.

Також голова Держслужби повідомив, що спільно з проєктом SURGe установою було розроблено чіткий інструментарій для практичної допомоги школам у самооцінюванні власної діяльності – «Абетку для директора» в другій, суттєво доповненій, редакції.

Чтайте також:  Вступати до коледжу чи просиджувати штани в школі? Мережу сколихнула нова дискусія про 10-11 класи

Джерело.


Повернутись вверх