facebook

Правила безпеки дитини на вулиці. Ви повинні навчити їх свого малюка!

Правила безпеки дитини на вулиці. Ви повинні навчити їх свого малюка!

Якщо ви ще не нагадали дітям про правила безпеки, то зараз саме час це зробити. Особливо, якщо вони повертаються зі школи одні. І навіть якщо ви впевнені, що ваша дитина точно знає всі правила напам’ять, не пошкодуйте часу, перестрахуйтеся і проговоріть все ще один раз.

При необхідності зробити схеми, програти сценки в під’їзді та ліфті.

Мінімальний перелік правил, які повинна знати кожна дитина:

  • Якщо йдеш додому і тобі здається, що тебе переслідують. Підходь до дому і махай рукою, начебто бачиш батьків. Це може злякати злочинця. Якщо до будинку далеко, то заходь в магазин або будь-яке велелюдне місце. Звертайся до продавців, проси допомоги, телефонуй батькам.
  • Ніколи не можна заходити в під’їзд, якщо слідом іде незнайома людина. Можна затриматися біля входу, удати, що шукаєш щось в портфелі.
  • Якщо викликав ліфт, а там незнайомець, то в ліфт заходити не можна. Потрібно відійти і почекати наступного. Якщо все-таки увійшов до ліфта зі стороннім, то обов’язково стояти до нього обличчям і стежити за його діями. У разі небезпеки захищатися будь-яким способом, голосно кричати, натиснути на кнопку поверху і викликати диспетчера.
  • Якщо на майданчику перед квартирою незнайомці, додому заходити не можна. Потрібно вийти з під’їзду і почекати, коли вони підуть. Якщо цього довго не відбувається, то зателефонувати сусідам, попросити допомоги.
  • Звати на допомогу потрібно правильно. На вулиці обов’язково кричати «Я вас не знаю! Допоможіть! Мене веде незнайома людина!». Не бійся виглядати смішним!
    Не вступай з незнайомцем ні в які розмови. Пам’ятай, ДОРОСЛІ НЕ ПРОСЯТЬ ДОПОМОГИ У ДІТЕЙ.
Чтайте також:  В Україні для учнів 8-9 класів запроваджують новий предмет

Обов’язково розкажіть дітям, що злочинці не виглядають, як в мультиках. У них немає масок і суперзброї. Це звичайні люди.

Говоріть про безпеку спокійно, без зайвих емоцій, щоб не провокувати фобії. Водночас розмова повинна бути серйозною, без жартів. Дитина повинна розуміти, наскільки це важливо.

Джерело.


Повернутись вверх