facebook

“А більш пристойної панамки для дитини не знайшлося”: маму дівчинки булили і вимагали гроші у дитсадку під Дніпром

“А більш пристойної панамки для дитини не знайшлося”: маму дівчинки булили і вимагали гроші у дитсадку під Дніпром

Жінка кілька днів терпіла образи, а потім вирішила не водити дитину до дошкільного закладу.

У місті П’ятихатки Дніпропетровській області садок “Малятко” потрапив у скандал. Мама дитини, яка вперше привела свою доньку до дитсадка, поскаржилася на цькування і вимагання грошей. Крім того, за словами жінки, у дошкільному закладі прискіпувалися і до її зовнішнього вигляду.

Свою історію Ірина Гребцова розповіла в соцмережі.

За словами молодої жінки, вона з родиною переїхала до П’ятихаток рік тому і має намір тут залишитися жити. Жінка стала у чергу на місце у дитсадку минулого року. У червні цього року їй повідомили, що її дитину раді прийняти у дошкільному закладі.

“Нам одразу ж сказали, що так як ми чужі/приїжджі, то платити потрібно буде вдвічі більше, я погодилася, що ж. У перший же день я принесла все за списком: папір, антисептики, файли тощо, все що називали. У перший же день я оплатила за харчування 350 грн, всі чеки принесла. Наступного дня я привела дитину, її прийняли, мені у слід завідувачка крикнула: “Одягайтеся пристойніше, ми – державна установа”. Я була в шортах і майці, за домашніми справами, пранням килимів, прогавила час. Я, звичайно, потім виправилася”, – розповідає жінка.

Чтайте також:  Дитячі садки застрягли в 1993 році: як хочуть змінити дошкільну освіту в Україні

Після цього, говорить Інна, завідувачка стала чіплятися до одягу її доньки.

“Ми прийшли в садочок, на моє вітання завідуюча відповіла: “А більш пристойної панамки не було для дитини? І дитина одягнена не за сезоном”. Я відповіла, що в її рюкзаку у вас лежить її кофта, і взагалі в тому рюкзаку лежить 5 пар трусів, шорти, майки і кофти на всі випадки. На що отримала відповідь: “Нам що бігати зараз її кофту або рюкзак шукати?” При цьому вона кілька разів мені говорила “Ти можеш одягнути нормально маску? Ти не можеш маску одягнути нормально, а я ще чекаю, що дитину нормально одягнеш”. Водночас під час цієї розмови вісім батьків привели своїх дітей і жоден з них не був у масці взагалі”, – розповідає Інна.

Після цих слів молода жінка вже прямо запитала завідувачку про її упереджене ставлення до неї і відсутність зауважень іншим батькам. На що та, за її словами, відповіла: “Ти бачила на яких тачках вони приїздять? Яке може бути до них упереджене ставлення?”.

Після конфлікту з адміністрацією закладу Інна вирішила не водити дитину до цього дитячого садка.

“Завідувачка прямо сказала, що їй все одно, куди я буду скаржитися або писати заяви. Що ще сама пошкодую. Мені вже сказали, що вона не хотіла, щоб ми йшли, а просто натякала на смачні цукерки, коньяк і конверт. Моя дитина в 1,10 місяців самостійно їсть, перейшла на горщик, дуже товариська, не боїться чужих людей, я не просто привела не підготовлену дитину до садочка і пішла. Я впевнена була, що і з мого боку і з боку дитини все виконано, на жаль, в дитячому саду навіть “доброго ранку” платне”, – говорить Інна.

Чтайте також:  Масштабна реформа дитячих садків в Україні, — у ВР прокоментували

Як розповіла ТСН.ua Ірина Гребцова, у неї була розмова з міським головою П’ятихаток з цього приводу. Він їй сказав, щоб вона сміливо приводила дитину до дитсадка. Що стосується грошей, які жінка платила під час приймання до закладу, то мова йде про 1400 грн.

“700 грн один раз, але +700 ще раз, так як я не місцева, мовляв, на інших виділяють фермери, а мені ніхто виділяти не буде, платіть самі. Хоча я спілкувалася з фермером, вона мені сказала, що вони нічого не виділяють, тільки ставлять вікна, роблять дах, наприклад, але без цих правил “для своїх -так, для приїжджих – ні”. Перші 700 гривень здали, нібито, всі батьки, під виглядом добровільного внеску, з папірцями, що це добровільно, і підписами, а ще 700 – вже без папірців. Тільки ось ніхто з ясел не здав нічого і не поспішають, а мені ще в перший день сказали: “Якщо хочете щоб ми завтра прийняли вашу дитину, приносите все, що вам сказали, інакше ми не маємо права дитину пустити в садок”, – розповіла ТСН.ua Ірина.

У коментарях під постом жінки думки жителів П’ятихаток розділилися. Одні стали на захист колектива дитсадка, де так добре, на їхню думку, ставляться до їхніх дітей і конфліктів у них не було, інші – що Інні не треба мовчати і терпіти, а звернутися до поліції щодо булінга.

Чтайте також:  Жодних «Заїньок» і «Черьомушок»: омбудсмен закликає перейменувати дитячі садочки

ТСН.ua звернувся до відділу освіти П’ятихатської РДА з приводу ситуації, яка склалася у дитсадку “Малятко” у місті П’ятихатки. Відповіді поки не отримав.

Нагадаємо, що у Запоріжжі у дошкільному закладі №90 через батьківські внески стався скандал. Одна із мам відмовилася здавати 1000 гривень на ремонт і отримала цькування з боку інших батьків.

Джерело.


Повернутись вверх