facebook

Як зацікавити дітей вивченням англійської мови

Як зацікавити дітей вивченням англійської мови

Практичні завдання, що допоможуть дитині розвинути базові знання з граматики англійської мови

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям двадцять одне практичне завдання для розвитку базових знань з граматики англійської мови, а також уважності, посидючості й лінгвістичного інтелекту.

Виконання запропонованих завдань дозволить закріпити знання правил правопису різних частин мови, сприятиме розвитку навичок письма іноземною мовою, збагаченню словникового запасу дитини та формуванню у дітей позитивного ставлення до вивчення іноземної мови, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Напиши слова в множині. Завдання, що допоможе дитині закріпити знання правил правопису множини іменників, які утворюється не за правилами, англійською мовою. На сторінці є дві колонки. У першій колонці зображено один предмет, тварину або людину, у другій колонці предметів, тварин або людей уже декілька. Дитина повинна написати слово у множині.

Розрізняємо How many? і How much? Це завдання допоможе дитині навчитися розрізняти злічувані й незлічувані іменники, а також правильно вживати питання: «How many?» і «How much?» англійською мовою. Завдання складається з двох вправ.

Вивчаємо злічувані й незлічувані іменники. Це завдання допоможе дитині не лише навчитися визначати злічувані й незлічувані іменники, а й пригадати словниковий запас за темою «Їжа» англійською мовою. На сторінці подано таблицю із зображеннями продуктів харчування й напоїв.

Прорахуй і напиши в множиніЗавдання, що допоможе дитині закріпити знання правил правопису множини іменників та цифр англійською мовою. Дитина повинна порахувати предмети (істот), а потім написати їхню кількість та назву у множині.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Учимося використовувати дієслово «to be» в теперішньому часі. Це завдання спрямовано на розвиток базових знань граматики англійської мови. Воно допоможе дитині навчитися вживати дієслово «to be» в теперішньому часі. Завдання складається з двох частин.

Кросворд англійською «Вивчаємо дієслова». Це завдання допоможе дитині закріпити знання шістнадцяти базових дієслів англійською мовою, а також сприятиме розвитку логічного мислення та уваги. Розв’язавши кросворд, дитина дізнається зашифроване повідомлення.

Неправильні дієслова. Гра «Знайди пару». Це завдання допоможе дитині розвинути пам’ять, увагу й закріпити знання 8 неправильних дієслів англійською мовою. Дитина повинна знайти пари малюнків, по черзі відкриваючи картки, розкладені малюнками вниз.

Вчимо англійські дієслова: to take (брати). Завдання допоможе дитині збагатити словниковий запас з англійської мови. Дитині пропонується дієслово з перекладом та декілька лінгвістичних головоломок, спрямованих на його вивчення. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме уважність, навички читання та письма.

Вивчаємо дієслова. Завдання, що допоможе дитині не лише закріпити знання деяких дієслів англійською мовою, але й потренувати навички вживання модального дієслова can/can’t англійською мовою. Дитина повинна подивитися на малюнок, вибрати відповідне дієслово у «банку слів» і вписати його у речення.

Вивчаємо прислівники частоти. Це завдання допоможе дитині закріпити знання прислівників частоти. У завданні зображено таблицю, яка надає інформацію про рутинні справи хлопчика Джейкоба на вихідних. Дитина повинна подивитись у таблицю, скласти усно й написати речення за наведеним зразком.

Чтайте також:  Як зміняться зарплати вчителів у 2024 році, – розповіли в МОН

Вказівні займенники англійською: this, that, these, those. Завдання, що допоможе дитині закріпити знання вказівних займенників англійською мовою. Дитина повинна подивитись на малюнки овочів і фруктів, визначити чи вони зображені в однині чи у множині, чи вони знаходяться близько чи далеко до доповідача, й обрати правильний вказівний займенник.

Учимо назви продуктів і займенники. Це завдання допоможе дитині не лише закріпити знання правил вживання займенників some/any, а й пригадати словниковий запас за темою «Їжа» англійською мовою, розвинути лінгвістичний інтелект, увагу дитини, покращить навички читання англійською.

Розрізняємо his і her. Це завдання допоможе дитині закріпити знання присвійних займенників his (його) і her (її) англійською мовою. У завданні зображено дівчинку і хлопчика, а також їхні шкільні речі: сумку, олівець, ручку й лінійку. Дитині пропонується прочитати текст, підписати імена дітей і розмалювати їхнє шкільне приладдя відповідно до опису.

Вчимось відповідати на питання «Чий?». Завдання, що допоможе дитині навчитись відповідати на питання Whose? (Чий?) англійською мовою, а також повторити назви деяких іграшок і кольорів. Завдання сприятиме розвитку уваги та логічного мислення дитини.

Прийменники англійською: домалюй картину. Завдання, що допоможе дитині закріпити знання прийменників next to, in та on англійською мовою. Дитина повинна прочитати інструкції і домалювати картину. Для зручності в завданні надано транскрипцію та переклад використаних слів.

Прийменники англійською: намалюй іграшку. Завдання, що допоможе дитині закріпити знання прийменників next to, under та between, а також повторити назви іграшок англійською мовою. Дитина повинна прочитати інструкції та намалювати іграшку у відповідній рамці.

Чтайте також:  Коли почнуться і закінчаться літні канікули в українських школах

Де знаходиться песик: вивчаємо прийменники. Це завдання сприятиме закріпленню знань прийменників англійською мовою, а також формуватиме просторовий інтелект і увагу. Дитині необхідно розглянути малюнки, визначити, де знаходиться песик, і написати біля малюнків відповідні прийменники.

Вивчаємо прийменник «on». Це завдання допоможе дитині розвинути вміння описувати простір, навчитися будувати речення англійською, вживаючи прийменник «on» («на»). Виконуючи завдання, дитина збагатить словниковий запас, розвине навички читання й письма англійською мовою, а також дрібну моторику й навички малювання.

Порівнюємо тваринЗавдання, що допоможе дитині закріпити знання вищого ступеня порівняння прикметників в англійській мові. Дитині пропонується подивитись на малюнки, порівняти тварин за певною запропонованою ознакою спочатку усно, а потім написати речення. У кінці кожної сторінки наведено список використаних у завданні слів із транскрипцією і перекладом.

Порівнюємо тваринЗавдання, що допоможе дитині закріпити знання про найвищий ступінь порівняння прикметників в англійській мові. На сторінці розміщено три малюнки, на кожному малюнку зображено три тварини. Дитині пропонується подивитися на малюнки, порівняти тварин за певною запропонованою ознакою спочатку усно, а потім написати речення за зразком.

Вивчаємо порядкові числівники. Це завдання допоможе дитині закріпити знання про порядкові числівники у межах від 1 до 10 англійською мовою. Завдання складається з двох вправ. У першій вправі дитина має знайти відповідність між повними й скороченими назвами порядкових числівників. У другій вправі – обрати правильний числівник.

Джерело.


Повернутись вверх