facebook

Температурний скринінг та навчання у дві зміни – новації в школах

Міністр охорони здоров’я розповів, як вимірюватиметься температура учням у школах.

 


Під час ранкового онлайн-брифінгу міністра охорони здоров’я була озвучена інформація про те, як відбуватимуться температурні скринінги у школах з 1 вересня. Максим Степанов зазначив, що засновникам або керівникам закладу освіти необхідно розглянути питання про графік роботи медичної медсестри, якщо діти навчатимуться у дві зміни:

Що стосується медичної сестри, яка працює в школі, вважаємо, що це питання варто розглянути і власнику закладу, адміністрації – в який спосіб буде працювати медична сестра.

Медичний контроль за проведенням освітнього процесу і за режимом навчальної роботи в школі, а також інші зауваження будуть викладені у правилах МОЗ, покликаних забезпечити максимальну безпеку для школярів та працівників освітніх закладів:

Зараз ми розробляємо правила, в який спосіб і як наші діти підуть навчатися до школи з 1 вересня. Під час розгляду цих питань та встановлення регламенту і відповідних правил навчання, ми розглядаємо всі без виключення ситуації, зокрема й такі. Ми намагаємося розробити максимально зручні правила… Ще не було такої ситуації, яку зараз переживає світ. Тому маємо розробити максимально комфортні правила, які б гарантували безпеку дітей.

Міністр охорони здоров’я вкотре закликав українців дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 метра, носити маски, мити руки та обробляти їх антисептиком.

Чтайте також:  "Діти поводяться так, як їх виховали батьки": Лікарчук запропонував ввести жорсткі штрафи в школах і навів приклад Казахстану

Джерело.


Повернутись вверх