facebook

З чого розпочати репетиторство та як знайти перших учнів: покрокова інструкція

З чого розпочати репетиторство та як знайти перших учнів: покрокова інструкція

Інформує Всеосвіта.

Репетиторство – це чудова бізнес-ідея та шанс для професійного та фінансового розвитку.

Червень майже закінчився, а отже учителі у школах уже виставили останні оцінки своїм учням. Літні канікули набирають обертів. Тепер педагоги матимуть значно більше вільного часу, який можна присвятити професійному та фінансовому розвитку. Але чи існують шляхи такого розвитку під час шкільної літньої перерви та як їх відшукати?

У наш час можливості розвитку є майже необмеженими. Одним з найпопулярніших способів збільшення заробітку та професійного розвитку для вчителів є репетиторство. Йдеться про індивідуальні уроки поза школою з учнями або дорослими, які цього потребують. Це можуть бути заняття онлайн, або ж індивідуальні зустрічі.

Репетиторство – це чудова бізнес-ідея. Очевидну перевагу у цій сфері мають професійні вчителі, що володіють навичками викладання та добре знають шкільну програму. З чого розпочати діяльність репетитора та як знайти перших учнів? Розповідаємо у нашій статті.

РЕПЕТИТОРСТВО – ШАНС ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОГО ТА ФІНАНСОВОГО РОЗВИТКУ

Попит на репетиторство з багатьох предметів невпинно зростає. Починаючи зі стандартних шкільних дисциплін, таких як англійська мова та математика, закінчуючи творчими предметами, такими як гра на гітарі чи малювання. Єдина вимога – вчитель повинен мати досвід та знання з обраного предмета.

Чтайте також:  Безгін: Набагато дешевше зробити дорогу і придбати автобус, ніж утримувати будівлю, в якій вчиться 10 дітей

Володієте відповідними компетенціями, однак не знаєте де знайти перших учнів? Відповідь дуже проста:

  • якщо ви працюєте вчителем, то перших учнів зможете знайти у школі, серед тих хто бажає надолужити прогалини у навчанні;
  • варто поцікавитися у знайомих, що мають дітей, чи не потрібний їм репетитор;
  • можна зареєструватися в спеціальному онлайн-сервісі, за допомогою якого сотні учнів зі всієї України щодня шукають репетитора.

Завдяки обліковому запису на сайті з пошуку репетиторів, ви зможете привертати увагу потенційних учнів, описавши свій досвід та досягнення у профілі. У цьому випадку вам не потрібне так зване «сарафанне радіо». Спочатку необхідно докласти деяких зусиль, щоб піднятися в рейтингу репетиторів та здобувати клієнтів, але з часом учні самі будуть вас знаходити.

Пам’ятайте, що ваші знання та вміння, відгуки учнів про уроки з вами, а також професійна підготовка до індивідуальних занять мають велике значення та є запорукою вашого успіху в репетиторстві.

ЯК СТАТИ РЕПЕТИТОРОМ ТА ЗНАЙТИ УЧНІВ? ІНСТРУКЦІЯ

Перед тим як розпочати свою діяльність репетитора, вам необхідно з’ясувати деякі питання:

Де ви плануєте проводити заняття – у себе вдома чи в учнів? Зараз популярним є також репетиторство онлайн.

Скільки часу ви можете присвятити репетиторству та підготовці до індивідуальних занять?

Чтайте також:  За яких умов можна призупинити дію трудового договору?

З ким хочете працювати – з дорослими, дошкільнятами, учнями молодших чи середніх класів тощо.

Ми підготували коротку інструкцію для всіх, хто бажає розпочати свою кар’єру репетитора на сайті BUKI.

  1. Передусім необхідно перейти на сторінку реєстрації: https://buki.com.ua/register/.
  2. Заповнити коротку форму:

3. Додати фото та заповнити анкету викладача:

4. Вказати бажане місце проведення занять та написати кілька слів про себе:

5. Останнім кроком є заповнення розкладу занять, де ви можете вказати дні та години, коли готові проводити індивідуальні уроки з учнями:

Після реєстрації та заповнення анкети, ваш обліковий запис повинен пройти спеціальну перевірку. Якщо перевірка пройде успішно, ви відразу ж зможете отримувати своїх перших учнів.

ЧИ ВИГІДНО БУТИ РЕПЕТИТОРОМ ТА ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ СТАРТУ?

Ваші заробітки з репетиторства залежать більшою мірою від часу, який ви будете присвячувати цій роботі. У середньому година заняття з репетитором коштує 160 грн. Однак варто зауважити, що ця вартість може змінюватися в залежності від предмета, компетенцій вчителя та навіть сезону. Кожен вчитель сам визначає скільки коштує година індивідуального навчання з ним. Тож найголовніші фактори, що впливають на його місячний заробіток це:

  • ставка за годину;
  • кількість клієнтів та занять в місяць.
Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Для прикладу:

  • вартість 1 години заняття з репетитором англійської мови становить 175 грн;
  • кількість учнів, з якими займається репетитор – 5;
  • кожен з них займається по 2 рази на тиждень, а урок триває 1 годину.

Присвячуючи індивідуальним урокам лише 10 годин на тиждень, вчитель може заробляти 1750 грн. В місяць сума заробітку становить близько 7000 грн. За такої умови, для старту роботи не потрібно абсолютно нічого, окрім реєстрації на сайті та підготовки навчального матеріалу –жодних фінансових вкладень чи трати часу на безкоштовні заняття.

У підсумку ми бачимо, що репетиторство, безумовно, є приємним доповненням до зарплати викладача, а в перспективі дозволяє замислитися навіть над розвитком власного бізнесу у цій сфері.

Джерело.


Повернутись вверх