facebook

Перша леді прогнозує хвилю спротиву реформі шкільного харчування

Перша леді прогнозує хвилю спротиву реформі шкільного харчування

Інформує Всеосвіта.

На проблему неякісного харчування у закладах освіти мають реагувати батьки і суспільство.

З1 вересня 2021 року у закладах освіти та дитячих закладах відпочинку й оздоровлення України набудуть чинності нові норми організації харчування. У зв’язку з цим може бути хвиля спротиву реформі шкільного харчування. На цьому наголосила перша леді Олена #Зеленська під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».

Я можу спрогнозувати – ми побачимо не просто хвилю, а цунамі хейту про реформу, але ми не повинні зупинятися. Тому що багато років це усіх влаштовувало, і люди, які харчуються коштом дітей, будуть незадоволені, – зазначила Зеленська.

Перша леді наголосила, що суспільство і батьки мають реагувати на проблему неякісного харчування у закладах освіти:

Я сподіваюся на батьків. Якщо ви бачите, що вашим дітям дають несмачну (але про це можна сперечатися) та не корисну їжу, то одразу звертайтеся до #ДПСС (Дерспоживслужби), вони повинні на це відреагувати.

За словами Зеленської, реформа харчування орієнтована на всю Україну і нормативи повинні виконуватися всіма школами та дитсадками. Однак не всі школи з 1 вересня спроможні провадити оновлене меню. Тому, за інформацією #МОН, для таких закладів освіти не будуть застосовуватися санкції до 1 січня 2022 року.

Чтайте також:  Шокуючі вимоги вчителів: батьки проти неможливих контрольних для дітей

Крім того, перша леді допустила ймовірність створення гуманітарної програми для дітей, які живуть на прифронтових територіях, адже вона вважає, що для них потрібен такий же підхід, як і до дітей всієї країни.

Нагадаємо, Олена Зеленська заявила, що харчуванням у школах задоволені лише 7% дітей.

Аби дізнатись про сучасні підходи до організації харчування дитини, правові засади організації харчування дітей у ЗЗСО та розробку перспективного меню й надання методичних рекомендацій щодо його впровадження, пропонуємо зареєструватись на курс тижня «Формування світоглядних основ та компетенцій з організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти» зі знижкою 20%.

Джерело.


Повернутись вверх