facebook

Домашнє завдання на літо зробило італійського вчителя всесвітньо відомим

Домашнє завдання на літо зробило італійського вчителя всесвітньо відомим

У 2015 році італійський вчитель Чезаре Ката написав своїм учням список із 15 завдань на літо. Коли він опублікував цей список у соцмережі, багато вчителів і батьків переклали його на різні мови і поширили на весь світ.

Про це пише 24 канал із посиланням на Фейсбук сторінку Чезаре Ката.

Які були завдання на літо від вчителя з Італії?

1. Намагайтеся використовувати нові слова, які ви вивчили цього року. Що більше ви зможете сказати, то цікавіше ви зможете думати. А чим більше у вас буде думок, тим вільнішими ви будете.

2. Гуляйте вранці берегом моря у повній самоті – дивіться на відблиски сонця на воді й думайте про те, що робить вас щасливим.

3. Читайте! Багато! Скільки зможете. Та не тому, що ви зобов’язані це робити. Читайте тому, що літо надихає на мрії та пригоди, а читання – це як злет. Читайте, бо це найкраща форма спротиву.

4. Уникайте всього, що приносить вам негатив та відчуття порожнечі (речей, ситуацій та людей). Шукайте натхнення і друзів, які вас збагачують, які розуміють вас і цінують такими, які ви є.

Чтайте також:  Професія, про яку не мріють. Чому молодь не йде в освіту?

5. Якщо ви відчуваєте смуток і страх, не хвилюйтеся: літо, як і будь-яка інша чудова річ у житті, може збентежити душу. Ведіть щоденник, описуйте те, як почуваєтеся.

6. Танцюйте й не соромтеся нічого. Будь-де: хоч на танцполі, хоч у власній кімнаті на самоті. Літо – це танок, і нерозумно не взяти в цьому участі.

7. Хоча б раз зустріньте схід сонця. Стійте мовчки й глибоко дихайте. Закрийте очі та відчуйте вдячність.

8. Багато займайтеся спортом.

9. Якщо зустрінете того, хто вам дуже сподобається, скажіть про це йому чи їй так красиво й переконливо, як тільки зможете. Не бійтеся, що вас не зрозуміють. Коли нічого не вийде – значить, не судилося, а якщо вас зрозуміють і підуть назустріч, то це літо ви проведете разом і це буде вашим золотим часом.

10. Перечитайте конспекти наших уроків: порівняйте все, про що ми читали, з тим, що відбувається у вашому житті.

11. Будьте такими ж щасливими, як сонячне світло, і такими ж вільними й невгамовними, як море.

12. Будь ласка, не сваріться. Будьте ввічливими та добрими.

13. Дивіться гарні фільми із глибокими емоційними діалогами, якщо можете, англійською, аби водночас покращити свою англійську. Нехай кіно не закінчується для вас фінальними титрами, проживайте його знову та знову.

Чтайте також:  Батьків школярів попередили: все зміниться вже за два тижні

14. Літо – це магія. У мінливому сонячному світлі ранку і гарячими літніми вечорами мрійте про те, яким воно має бути та як повинне скластися життя. Зробіть усе, що від вас залежить, щоби ніколи не здаватися на шляху до мрії.

15. Будьте хорошими.

Джерело.


Повернутись вверх