facebook

Нові підручники матимуть електронні додатки

З 2022 року на конкурс подаватимуть комплекти навчальних матеріалів:паперовий підручник, електронні додаток для учня та методичний посібник для вчителя.

 

Про такі новації повідомив директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков під час форуму “Україна 30. Освіта і наука”.

За його словами, новий підручник буде складатися з, власне, класичної паперової частини та двох електронних додатків — для вчителя та учня.

“Сучасний підручник має складатися з комплекту: паперового класичного підручника, електронного додатка для учня та з електронного гіда для вчителя, який би допомагав учителю готуватися до уроку й супроводжував би вчителя протягом всього навчального року. Як це має працювати: є сучасні технології з застосуванням Qr-кодів у підручнику, додатків, які працюють на різних платформах, смартфонах, комп’ютері”, — розповів Євген Баженков.

Запроваджуватиметься така новація поступово з 2022 року.

“Тому в наступному році ми спробуємо як пілотний проєкт на конкурс запровадити саме таку нову модель, що на конкурс буде прийматися комплект: паперовий підручник, електронний додаток та методичний посібник, теж в електронному вигляді, для вчителя”, — повідомив директор ІМЗО.

Чтайте також:  "Це трагедія". Голова комітету з питань освіти розповів, чому в Україні не вистачає вчителів і як реформа вирішить цю проблему

Джерело.


Повернутись вверх