facebook

Різниця між успіхами наших школярів та учнів з інших країн еквівалентна відставанню в один рік навчання, – Поляков

У своєму блозі “Правки Полякова” депутат Антон Поляков розповів, хто зможе стати “обраним” студентом президентського університету і на які умови потрібно підписатися, щоб вчитися там.

 

“Президент анонсував новий вид університету. За його словами, університет збере в одному місці кращих викладачів і готуватиме «людей майбутнього”. А в звичайній школі, мабуть, вчитимуться люди минулого? Ну якщо подивитися Зараз на якість нашої освіти, то такий сценарій виглядає майже реалістично”, – заявив Поляков.
Він розповів, що студентами там зможуть стати найталановитіші та найкреативніші абітурієнти, які склали зовнішнє незалежне оцінювання. Найбільшим привілеєм, каже Поляков, буде наявність нестандартного мислення, поглиблених знань, креативності, здатності довести, що ти є кращий.
“Навчання в ньому буде безкоштовним. Але ви будете зобов’язані назавжди залишитися в Україні і працювати тільки для України. Іншими словами – ви завербовані. Винятком може стати лише узгоджена сума так званого трансферу між державою і приватною компанією. А також відсоток від доходу інтелектуальної праці проданої людини”, – говорить Поляков.
В університеті, розповів депутат, планують готувати фахівців з інформаційної та кібербезпеки, фахівців штучного інтелекту, нанотехнологій, космічних, енергетичних, біотехнологій. Він зазначив, що президент в основу розвитку поклав потужну зброю, яка здатна змінити світ – це освіта.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

“А в інші школи, гімназії, академії та університети цього закладати більше не треба? Тестування PISA показало, що 36% українських 15-річних учнів не досягають базового рівня знання з математики, 25,9% не здатні належним чином розуміти і використовувати письмові тексти, у 26,4% – немає мінімальних природничо-наукових знань. Різниця між успіхами наших школярів та учнів з інших країн еквівалентна відставанню в один рік навчання”, – заявив Поляков.

Джерело.


Повернутись вверх