facebook

Посилання на порносайт у шкільному підручнику: автор підозрює роботу хакерів

Посилання на порносайт у шкільному підручнику: автор підозрює роботу хакерів

В українському підручнику для 10 класів знайшли пікантне гіперпосилання на порносайт. Олександр Авраменко, який є автором шкільної книги, відреагував на інцидент та вже звернувся до кіберполіції.

Джерело:

ТСН
Авраменко зазначив, що знає про цю проблему і дуже засмучений. Він звинуватив у інцидентів хакерів.

Реакція автора книги
Помічниця мовознавця Олександра Авраменка Оксана Авраменко заявила, що у підручнику мало бути посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області.

Але як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки щодо цього посилання і відреагували на це. Ми поскаржилися до кіберполіції,– розповіла Оксана Авраменко.

Зверніть увагу! Зараз посилання на адміністрацію міста Новомиргород дещо інше, ніж заявлене у підручнику – http://rada-novomirgorod.gov.ua.
Зауважимо, що книгу видали у 2018 році у тиражі 2000 примірників. Автором підручника є Олександр Авраменко – відомий український педагог, лінгвіст, літературознавець, а також теле- та радіоведучий. Він написав чимало книг з української мови та літератури, а випускники готують до ЗНО найчастіше за його підручниками.

Деталі скандалу
У підручнику “Українська мова” за 10 клас авторства Олександра Авраменка за 2018 рік знайшли посилання на сайт з “полуничкою”. Його розмістили у темі про те, чи потрібна у школах шкільна форма. Вбиваючи посилання у пошук, відкривається порносайт.

Чтайте також:  У Міносвіти розповіли про підвищення зарплати вчителів вже з квітня...

Слід зазначити, що аналогічне посилання є не тільки в електронній, але й в друкованій версії підручника. Додамо, що цей підручник рекомендовано МОН України.

Джерело.


Повернутись вверх