facebook

Для дистанційного навчання потрібен 3G і 4G – Зеленський про готовність України до онлайн освіти

Президент розповів журналістам, чи готові школи з вересня до дистанційного навчання.

 


Володимир Зеленський сподівається, що нової хвилі захворювання на коронавірус не буде, тому 1-го вересня діти зможуть піти до школи. Про це він заявив журналістам під час робочої поїздки у Волинську область:

Я вважаю, що технічно ми не готові до дистанційного навчання, бо для цього потрібно, аби по всій країні було 3G і 4G. Школа онлайн було по телевізору і це була виключно наша ідея. І вона пов’язана з тим, що в нас в країні поки що немає дуже гарного інтернету.

Президент додав, що за планом міністра цифрової трансформації Михайла Федорова розпочато покриття в Закарпатській області, там поліпшується зв’язок по всій території:

З першого липня це покращення почалося і так воно буде йти до сходу України. Тому, поки я не знаю, наскільки ми готові. Віримо, що не буде хвилі і діти зможуть навчатися в нормальній соціальній сфері і нормально спілкуватися

За словами Володимира Зеленського, робити якісь прогнози стосовно того, як розпочнеться новий навчальний рік – зарано.

Ви самі бачите, що відбувається з ковід-19, по всьому світу його контролювати дуже складно. Україна – не виключення. Другої хвилі поки що немає. Але нам треба дотримуватися заходів, бо через необережність збільшується кількість захворівших, – підсумував президент.

Чтайте також:  "А що це ми будемо Пушкіна вивчати?" Вчителька розповіла про плюси НУШ, штучного інтелекту на уроках і зарплату 12 тисяч гривень

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю BBC News Україна зазначив, що через складну епідемічну ситуацію в Україні навчальний рік може розпочатися у форматі змішаного чи навіть дистанційного навчання. У МОНі наголошують, що це вимушені заходи, які допоможуть зменшити ризик поширення коронавірусу, допоки пандемія не піде на спад.

Джерело.


Повернутись вверх