facebook

У МОН прокоментували, чому випускники деяких шкіл й досі не отримали свідоцтв

Жодних затримок у процесі друку свідоцтв про повну загальну середню освіту немає, пояснили в МОН.

У мережі поширилася інформація про те, що станом на 07.07.2020 року випускники Київської області та ще кількох областей не отримали свідоцтв про повну загальну середню освіту, – про це написали батьки у групі «Батьки SOS».

Журналісти «Всеосвіти» звернулися із запитом до пресслужби Міністерства освіти щодо ситуації, яка склалася.

У пресслужбі пояснюють: процедура друку передбачає, що область надає офіційний дозвіл (лист), після чого державне підприємство «Інфоресурс» розпочинає друк документів. Зазвичай область за 2 місяці до випуску надає дозвіл і впродовж цього часу документи друкуються.

МОН наголошує, що цьогоріч через пандемію склалися нестандартні ситуації, але у міністерстві зробили все можливе, аби ці процеси пришвидшити.

Так, «Інфоресурс» залучив додатковий ресурс, який допоможе надрукувати усі шкільні свідоцтва протягом 2 тижнів. Перші відвантаження заплановані у понеділок, 13 липня 2020 року, – кажуть у міністерстві.

У МОН запевнили – вони врахували ситуацію, яка склалася з випускниками деяких закладів освіти, тому  обласні департаменти мають можливість робити термінові індивідуальні замовлення.

Це означає, що випускникам за певних причин потрібно отримати свідоцтво швидше, то вони пишуть заяви у школі. Тоді заклад освіти готує запит до департаменту. В обласному департаменті освіти вже роблять індивідуальне замовлення видачі документа. Після цього ДП «Інфоресурс» оперативно опрацьовує такі запити — в межах 3-5 робочих днів, – підсумували у міністерстві.

Чтайте також:  Стандарт вищої освіти з педагогічних спеціальностей: що з ним не так?

Джерело.


Повернутись вверх