facebook

Приватна школа у Маямі забороняє вакцинованим проти COVID-19 вчителям працювати з учнями. Усе через фейки про вакцину

Приватна школа у Маямі забороняє вакцинованим проти COVID-19 вчителям працювати з учнями. Усе через фейки про вакцину

Приватна школа у Маямі вирішила не допускати вакцинованих вчителів до учнів. Керівництво школи побоюється, що вакциновані люди «негативно впливають» на невакцинованих, хоча цьому немає наукового підтвердження.
Про це передає BBC.

Академія Центнера розташовується у Дизайнерському районі Маямі, відомому своїми розкішними магазинами. Навчання у закладі коштує за рік 15 160 доларів для учнів молодших класів та майже 30 тисяч доларів — для учнів середніх класів.

Співзасновниця школи Лейла Центнер повідомила батькам, що політика академії полягає у тому, щоб не брати на роботу вакцинованих проти COVID-19.

New York Times раніше повідомив про те, що Лейла Центнер розіслала співробітникам лист, у якому зобов’язувала вчителів повідомити, якщо вони вже вакцинувалися. Вчителям, які вакцинуються після завершення навчального року, дозволять повернутись до роботи лише після закінчення клінічних випробувань вакцини.

«Ми не можемо нещодавно щепленим людям дозволити бути поруч із нашими студентами, поки не буде більше інформації», — зазначила співзасновниця.

Центнер вимагала від вчителів та інших співробітників заповнити анкету, в якій треба зазначити, чи отримували вони щеплення. Якщо так, то яку та скільки доз.

Чтайте також:  Потрібен механізм для зарахування стажу вчителям, які наразі працюють за кордоном, - Ірина Верещук

Вона також написала про те, що вакциновані люди впливають на невакцинованих. За її словами, у трьох жінок змінився менструальний цикл «після спілкування з вакцинованою людиною». Однак наукового підтвердження такого впливу немає.

Жодна з вакцин проти коронавірусу, зокрема тих, які дозволили у США, не пов’язана з безпліддям, викиднями чи іншим впливом на репродуктивне здоров’я жінок.

Лейла та Девід Центнери називають себе «захисниками свободи здоров’я». Їхній представник заявив, що школа запроваджує такі заходи щодо вчителів, бо «на 100% не впевнена, що вакцина проти COVID-19 безпечна».

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я, Управління з продовольства і медикаментів США та інші регуляторні органи дійшли висновку, що вакцини проти коронавірусу безпечні й ефективні, тому їх можна схвалювати для екстреного використання.

У США вакцинувалися понад 141 мільйон людей. Наразі у країні схвалені препарати Pfizer/BioNTech, Moderna та Johnson&Johnson.

Фейки про вакцину

З початку пандемії коронавірусу довкола нього виникла низка непідтверджених припущень. Теорії змови стосувалися і вакцини проти COVID-19.

Серед найпопулярніших теорій змов — те, що за допомогою вакцин людей хочуть чипувати, а коронавірус можна підхопити через 5G.

З фейками про коронавірус та вакцинацію почали боротися не лише окремі держави, а й транснаціональні корпорації. Зокрема з дезінформацією борються Twitter, Facebook, YouTube, TikTok.

Чтайте також:  Що заважає нашим дітям навчатися: універсальні навички, яких бракує українцям

Джерело.


Повернутись вверх