facebook

Українські науковці спалюють свої дипломи на знак протесту проти отримання наукового ступеня нардепом Іллею Кивою

Українські науковці спалюють свої дипломи на знак протесту проти отримання наукового ступеня нардепом Іллею Кивою

Вчений Іван Подолян ледь стримував сльози перед тим, як порвати, а потім спалити диплом кандидата наук.

Інформує Всеосвіта.

У Черкасах учений Іван Подолян спалив диплом кандидата економічних наук на знак протесту проти отримання наукового ступеня нардепом від «Опозиційної платформи – за життя» Іллею Кивою. Таке звернення-протест Подолян опублікував на своїй сторінці у Facebook.

26 квітня 2021 року Ілля Кива зі скандалом захистив кандидатську дисертацію й отримав науковий ступінь кандидата наук з державного управління. На захист дисертації у приміщення Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості України не пропустили всіх охочих журналістів. До того ж нардеп не зміг відповісти на запитання членів Наукової ради щодо роботи, та все ж таки захистив дисертацію.

На відео видно, що перед тим, як підпалити диплом Іван Подолян спочатку його порвав.

За всієї моєї поваги до справжніх учених, з якими мені пощастило спілкуватися й працювати, за всієї моєї вдячності людям, які відчинили для мене двері до київської спільноти вчених, мені огидно залишатися, навіть формально, частиною спільноти, яка остаточно зганьбила себе, – сказав вчений.

Чтайте також:  Оновлений Калькулятор зарплати вчителя 2024: яку суму отримуєте ви?

Іван Подолян наголосив, що спільнота демонстративно відмовилась дотримуватися стандартів якості, без яких наука втрачає сенс.

Спостерігаючи за черговим скандалом, який розгортається навколо української науки та української наукової спільноти, я розумію, що не хочу стояти в одному ряду з цією…«тотемною твариною», – так сказав Подолян про Киву.

Вчений зазначив, що у нього немає претензії до Іллі Киви, вона адресована до людей, які проголосували «за».

Раніше у Львові також на знак протесту проти того, щоб Кива захистив свою кандидатську дисертацію, свій диплом кандидата медичних наук спалив Олександр Ябчанка.

Джерело.


Повернутись вверх