facebook

Уряд виділив 1 млрд гривень на ноутбуки вчителям та засоби захисту від COVID-19 у школах, – Сергій Шкарлет

Уряд виділив 1 млрд гривень на ноутбуки вчителям та засоби захисту від COVID-19 у школах, – Сергій Шкарлет

Придбані гаджети закріплюватимуться за навчальними кабінетами ЗЗСО та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу.

Інформує Всеосвіта.

У Держбюджеті на 2021 рік передбачено додаткове фінансування у розмірі 1 млрд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти. Таке рішення ухвалив уряд, затвердивши порядок та умови, що визначають механізм надання цих коштів та їх розподіл між місцевими бюджетами.

Про це розповів Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Міністр зазначив, що субвенція з державного бюджету спрямовується на придбання:

  • ноутбуків для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання – в обсязі 980 млн гривень;
  • засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році – в обсязі 20 млн гривень.

Окрім забезпечення додаткового фінансування задля придбання технічних засобів, МОН сьогодні приділяє значну увагу своєчасній та всебічній методичній підтримці вчителів з метою оперативного освоєння ними нових цифрових навичок. Міністерство освіти і науки стало координатором боротьби з наслідками пандемії коронавірусу в освітній сфері. Але ті результати, яких вдалося досягти у вигляді організації злагодженого процесу дистанційного навчання по всій країні, були б неможливими без відданої праці педагогів, керівників шкіл та батьків наших учнів, – підкреслив Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних закладів загальної середньої освіти та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у ЗЗСО. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій #ЗНО здійснюватиметься придбання:

  • дезінфекційних засобів для обробки рук і шкіри для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників;
  • дезінфекційних засобів для обробки поверхонь пунктів тестування;
  • ізоляційних медичних одноразових халатів та захисних щитків для інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників.

Відповідно до ухваленої постанови КМУ «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти», використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів.

Джерело.


Повернутись вверх