facebook

МОН: школи самі вирішать, коли завершити навчальний рік

МОН: школи самі вирішать, коли завершити навчальний рік

Школи мають приділити навчанню дітей не менше 175 днів впродовж року

Рішення про терміни завершення навчального року українські школи ухвалюватимуть самостійно, враховуючи обов’язкове використання 175 навчальних днів впродовж року.

Про це сказав начальник головного управління шкільної освіти МОН Юрій Кононенко в ефірі каналу «Україна 24».

За його словами, згідно з законом, навчальний рік в школах не повинен тривати довше 1 липня.

«Але в Україні склалася така традиція, всі чомусь думають, що навчальний рік має закінчитися 25 травня, а для випускних класів 30 травня. Насправді це не так. І з огляду на ситуацію, яка у нас була і зараз триває, все залежить від навчальних закладів. Ці 175 днів, обов’язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання», — зазначив чиновник.

Також він повідомив, що у більшості регіонів навчальний рік триває за планом.

«У нас в основному все йде за планом, оскільки дистанційне навчання — це все-таки одна з форм навчання, це абсолютно нормально в теперішніх умовах. Але у нас є школи, особливо в західних регіонах України, де часто з’являлися надзвичайні ситуації та продовжувалися канікули. І можливо, саме там буде необхідність продовжити навчання в червні. Це може стосуватися й інших регіонів. Рішення про це є прерогативою школи, це вирішує керівництво», — сказав Кононенко.

Чтайте також:  У МОН сподіваються, що 12-річна школа випускатиме свідомих вступників

Джерело.


Повернутись вверх