facebook

Про заборону проведення пробного ЗНО

Про заборону проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році та виділення коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного зовнішнього ​незалежного оцінювання у 2020 році.

Постанова КМУ № 496 від 17.06.2020 року

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА № 496 від 17 червня 2020 року

Про заборону проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році та виділення
коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного зовнішнього
незалежного оцінювання у 2020 році

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Заборонити проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

2. Виділити Міністерству освіти і науки 52 450 тис. гривень (видатки споживання) на безповоротній основі із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

3. Затвердити Порядок використання коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, що додається.

4. Забезпечити:

  • Міністерству освіти і науки — погодження виділення бюджетних коштів, передбачених пунктом 2 цієї постанови, з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету;
  • Міністерству фінансів — після зазначеного погодження відкриття нової бюджетної програми та внесення відповідних змін до розпису державного бюджету.
Чтайте також:  Чи може звільнитися працівник без двотижневого попередження під час дії воєнного стану?

5. Міністерству освіти і науки разом з Українським центром оцінювання якості освіти та регіональними центрами оцінювання якості освіти забезпечити спрямування невикористаних у 2020 році коштів спеціального фонду державного бюджету, отриманих від надання платних послуг з підготовки та проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, на здійснення заходів щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Прем’єр-міністр України                                  Д. Шмигаль

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 червня 2020 р. № 496

ПОРЯДОК
використання коштів для повернення коштів, сплачених за надання
послуги з проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів державного бюджету за програмою “Повернення коштів, сплачених за надання послуги із проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, за рахунок коштів, які виділені із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками” (далі — бюджетні кошти).

2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є МОН.

3. Бюджетні кошти спрямовуються до АТ КБ “ПриватБанк” на підставі укладеного договору для повернення коштів всім учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році (далі — учасники), які у встановленому порядку зареєструвалися з 3 по 24 січня 2020 р. для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання у поточному році та сплатили кошти за участь у ньому.

Чтайте також:  Чи має право педагог забирати у здобувачів освіти телефон?

Спрямування бюджетних коштів на оплату банківських послуг не допускається.

4. Український центр оцінювання якості освіти до 30 червня формує та передає МОН базу даних з:

  • унікальними номерами учасників;
  • прізвищами, іменами та по батькові учасників;
  • контактними номерами телефону;
  • сумами, що підлягають поверненню кожному учасникові.

5. Відповідальність за інформацію, зазначену у базі даних, сформованій відповідно до пункту 4 цього Порядку, а також за перевірку здійснення учасником платежу за участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні у 2020 році покладається на Український центр оцінювання якості освіти та регіональні центри оцінювання якості освіти.

6. МОН до 1 липня передає отриману від Українського центру оцінювання якості освіти базу даних, сформовану відповідно до пункту 4 цього Порядку, до АТ КБ “ПриватБанк”.

7. Виплата коштів здійснюється АТ КБ “ПриватБанк” у період з 1 липня до 1 грудня 2020 р. за зверненням учасників та пред’явленням ними унікального номера учасника.

Кошти кожному учасникові повертаються в обсязі, зазначеному у базі даних, сформованій відповідно до пункту 4 цього Порядку.

8. Бюджетні кошти, не використані АТ КБ “ПриватБанк” на кінець поточного року, повертаються МОН та підлягають перерахуванню Казначейством до загального фонду державного бюджету.

9. МОН щомісяця до 15 числа подає Комітетові Верховної Ради України з питань бюджету та Мінфіну інформацію про використання бюджетних коштів.

Чтайте також:  Чи може звільнитися працівник без двотижневого попередження під час дії воєнного стану?

10. Ведення бухгалтерського обліку, відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.

11. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.


Повернутись вверх