facebook

Вчитель історії з Кіровоградщини безкоштовно займається з усіма 10-класниками України

Вчитель історії з Кіровоградщини безкоштовно займається з усіма 10-класниками України

Інформує Всеосвіта.

«За статистикою українські родини витрачають на репетиторів у середньому понад 10 тисяч гривень на рік. Здавалося б, перехід на дистанційне навчання має значно збільшити цю цифру, проте насправді у необхідності навчатися онлайн прихована нагода економити».

Таку думку щодо ситуації з освітою в країні висвітлює учитель історії та директор закладу освіти на Кіровоградщині Олександр Чучаєв на сайті Дивись info.

Для того, щоб батьки змогли сміливо заощаджувати на репетиторах, а діти – здобувати знання у цікавому форматі, Олександр Чучаєв викладає онлайн-уроки всесвітньої історії для десятикласників по всій Україні.

За словами педагога, звернутися до репетиторів батьків змушують різні фактори. Наприклад, досить часто учень не може знайти спільну мову з учителем, не завжди розуміє його пояснення, а уроки банально не цікаві.

Багато учнів прагнуть індивідуальної співпраці, розуміння та допомоги. Вчитель, у класі якого 20 – 30 учнів, цього дати не може. Тому репетитор стає тією розрадою для індивідуальної роботи, без відволікання на друзів та інші фактори. У такий спосіб дитина краще концентрується на навчанні, однак наявність репетитора іноді не впливає на якість знань школяра, – підкреслює директор закладу освіти.

Чтайте також:  Чому діти за останньою партою поводяться погано: освітянка дала поради вчителям, як це виправити

Олександр Чучаєв повідомляє, що під час розробки онлайн-уроків з всесвітньої історії для 10 класу він використовує такі методики, які не лише дозволять глибше вивчити матеріал, а й структурувати інформацію.

Наприклад, на уроці «Друга Річ Посполита» педагог використовує комікси, історичні анекдоти та цитати історичних діячів.

Аби розкрити мегаоб’ємну тему «Держави Передньої і Центральної Азії та Латинської Америки в міжвоєнний період» він використовуває методику скетчноутингу – створення нотаток у вигляді замальовок і схемок.

Чучаєв розповідає, що до кожного уроку він обирає відповідну візуалізацію, хроніку та джерела.

Джерело.


Повернутись вверх