facebook

Браслети замість оцінок і уроки в інстаграмі: вчитель зробив предмет найпопулярнішим у школі

Вчитель інформатики Житомирської ЗОШ №17 Микола Тарасюк зробив популярним свій предмет – він замість оцінок дарує дітям браслетики, а уроки іноді проводить у прямому ефірі інстаграму. Таке дистанційне навчання подобається і дітям, і дорослим.

 

Навіть під час карантину вчитель зміг зацікавити своїм предметом школярів. Телеканал СК1 дізнався, як Миколу Тарасюку вдалось пробудити у школярів інтерес до інформатики.

Педагог користуються популярними додатками серед школярів та навіть може провести прямий ефір в інстаграмі.

“Спочатку я зробив прямий ефір для дітей в інстаграмі, а тоді провів кілька закритих конференцій в ютубі для учнів і їхніх батьків. Найбільше всіх зацікавило не отримання оцінки, а заохочення”, – розповідає Микола Тарасюк.

А для старанних учнів вчитель придумав невеликі подарунки. Власним коштом він купив браслетики з надписом “Crazy teacher”.

Спочатку він замовив їх 60 штук. А згодом зняв на відео процес розпакування, аби показати дітям, що подарунок реальний. Отримати його діти можуть легко – для цього потрібно виконувати всі завдання вчасно. А вже найкращі учні отримали в подарунок навіть брендовані футболки.

Крім того, що педагог викладає інформатику, він є керівником футбольного класу й волонтером проєкту для дітей із синдромом Дауна. Під його керівництвом учні створюють короткометражні фільми, анімацію, опановують комп’ютерну графіку.

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Цікаво, що саме завдяки своїм методам навчання Микола Тарасюк цього року увійшов до 10 найкращих учителів країни за версією премії Global Teacher Prize Ukraine.

Джерело.


Повернутись вверх