facebook

Дошкілля має бути синхронізоване з НУШ, – Шкарлет

МОН та ЮНІСЕФ в Україні запускають кампанію НУМО про важливість дошкільного розвитку

Дошкільна освіта має бути синхронізована з реформою Нової української школи й максимально готувати дітей до школи та життя.

Про це заявив в.о міністра освіти Сергій Шкарлет, коментуючи запуск онлайн-платформи НУМО, що виконуватиме роль помічника для вихователів і батьків дітей від 3 до 6 років.

Платформа містить спеціальні інструменти, що допоможуть гармонізувати розвиток дошкільнят і підготувати їх до школи.

Для вихователів платформа надаватиме конкретні методики, вправи для розвитку певних навичок, інформацію про гармонійне спілкування з дитиною та матеріали для розвитку навичок дотримання санітарних правил і дистанції.

Батькам кампанія НУМО допоможе краще зрозуміти важливість якісного навчання дитини, поняття м’яких навичок (soft skills), методології та практики розвитку м’яких навичок і технічних навичок (hard skills).

За словами Сергія Шкарлета, розвиток якісної та доступної дошкільної освіти є дуже важливим.

«Завдяки нашим партнерам ЮНІСЕФ в Україні в межах кампанії НУМО розроблено спеціальні інструменти, які допоможуть гармонізувати розвиток дошкільнят і підготувати їх до школи. Адже результатом якісної дошкільної освіти є готовність дитини до подальших етапів життя, пов’язаних зі здобуттям нових знань та формуванням навичок і вмінь», – зазначив в. о. міністра освіти.

Чтайте також:  Про похвальні листи у НУШ

Джерело.


Повернутись вверх