facebook

Дистанційка скасована: у яких регіонах України поновлене очне навчання

У багатьох містах заклади освіти розпочали тиждень з відновлення освітнього процесу у звичному режимі.

В Україні попри карантинні обмеження та чималу кількість хворих на COVID-19 у закладах освіти з 16 листопада поновлене очне навчання. Так, учні повернуться за парти в таких регіонах:

ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ

Очне навчання відбуватиметься лише для школярів початкових класів, а дистанційне –для учнів 5-11 класів. Відповідний наказ підписаний директоркою Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвигою Цуркан. Зазначається, що ця норма наказу діятиме до прийняття відповідного рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС.
Ми прослідкуємо і промоніторимо ситуацію із захворюваністю у закладах освіти й через тиждень-другий будемо вирішувати, як організувати навчання учнів цих класів, – додала пані Цуркан.

У місті скасовується дистанційне навчання, учні 5-11 класів повертаються до школи. За словами директорки Департаменту освіти Ольги Деменко, це пов’язане з тим, що КМУ впровадив обмеження помаранчевої зони по всій країні.

КАНІВ

За рішенням Канівської міської ради, з понеділка у місті відкриються всі дитячі садочки, школи, позашкільні та мистецькі заклади освіти.

ЗАПОРІЖЖЯ

У місті поновлене навчання в школах для учнів усіх класів, заявив мер Запоріжжя Володимир Буряк:
Важливо! З понеділка поновлюються заняття в школах для всіх учнів. Дитячі садки також працюють з дотриманням всіх карантинних вимог.

Чтайте також:  МАН є примусовим видом робіт для вчителів

ПЕРЕЧИН, ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ

У Перечинській ОТГ та селах району, відповідно до рішення МОН, з 16 листопада відновлене навчання у старших класах.

СУМИ

З понеділка учні 5-11 класів можуть навчатися за очною формою, вихованці гуртків – відвідувати заклади позашкільної освіти.

ПАВЛОГРАД, ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ

Комісія ухвалила рішення про те, що учні 1-5 класів з понеділка повернуться в школу, а через тиждень, якщо епідситуація дозволить, до занять повернуться й школярі старших класів.

БЕРЕГОВЕ, ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛАСТЬ

За словами міського голови Золтана Бабяка, з 16 листопада у школах розпочинається традиційний (офлайн) освітній процес:
Враховуючи думки фахівців, директорів та педагогів, було вирішено з наступного тижня відновити прийом в закладах освіти учнів усіх класів з дотриманням протиепідемічних вимог.
ЖИТОМИР

Міська влада рекомендує поновити освітній процес у звичному режимі для учнів старших класів, але кожен заклад освіти вирішуватиме самостійно, як налаштувати роботу з учнями:
Державна комісія надала протокол, щоб кожен регіон розглянув можливості повернення дітей до школи, тобто відновити роботу закладів освіти. Сьогодні заклади освіти всі працюють, вони працюють у різному режимі, – заявила заступниця начальника Департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.
Нагадаємо, у КМУ назвали нові умови для закриття садочків й шкіл. Закриття установ залежатиме від кількості учнів й педпрацівників, які перебуватимуть на самоізоляції.

Чтайте також:  На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Джерело.


Повернутись вверх