facebook

Дитина погано вчиться: 5 дієвих порад для батьків

Дитина охоче йде на заняття до школи, проте оцінки приносить додому не найкращі. Головна задача у такому випадку – знайти справжню причину.

 

Часто буває, що погані оцінки в щоденнику викликані тим, що дитина не знаходить спільної мови з вчителем і вважає предмет нецікавим або відчуває напругу у відносинах з батьками чи однокласниками. Про це повідомило видання tochka.net.

Не сварити за погані оцінки
Потрібно спокійно розібратися в ситуації та поговорити з дитиною. Крім цього піти в школу і поговорити з класним керівником, учителем та директором. Краще звернути увагу на поведінку дитини та не придавати великого значення оцінкам. Пояснити, що важливі саме знання, а не оцінки.

Знайти вподобання
Варто допомогти дитині знайти сферу, яка їй буде цікава, і допомогти в ній розвиватися.

Оцінки дітей

Хороші відносини всередині сім’ї
Щоб допомогти дитині вчитися, потрібно показати, що потрібно вміти також і розслаблятися. Тому що саме відпочинок допомагає відновити сили. Дитина має знати, що сім’я її любить і допоможе в будь-якій кризовій ситуації.

Вміти слухати
Часто школярі замикаються в собі тому, що у батьків немає часу поговорити і вислухати. Варто не забувати виділяти час для розмови з дитиною. Або у випадку завантаженості, попросити перенести розмову на більш зручний час.

Чтайте також:  Бaтьки! Тільки тpимайтеся: гpафіки літніх кaнікул змiнили...

Навчай та навчайся
Варто розповідати дитині про своє шкільне життя, як відбувалося вивчення конкретних тем. Нехай школяр пояснить тобі правило, перекаже історію або розповість формулу.

Джерело.


Повернутись вверх