facebook

Покарання за цькування може призвести ще до гіршого булінгу: правозахисник про нові правила обліку дітей-булерів

Постановка на облік дитини-агресора може погіршити булінг.

Притягнення дітей-булерів на облік не розв’яже проблему цькування в закладах освіти, такі методи можуть ще більше спровокувати агресію і знову породити булінг. Про це зазначив у коментарі на «Магнолії-ТВ» віцепрезидент Всеукраїнської фундації «Захист Прав Дітей» Олексій Лазаренко.

На облік ставиться лише булер, тобто агресор. Якщо колектив вважатиме, що агресор крутий, бо ним зацікавилась поліція, то його статус ще більше підніметься в колективі й буде підігрівати зухвалу поведінку,- повідомив пан Олексій.

Правозахисник вважає, що від цього може бути непереливки й «жертві» цькування:

Можливо, на самій жертві це ще більше відіграється, тому що агресор уже ніби “герой”, а на дитину уваги вже ніхто не зверне.

За словами Олексія Лазаренка, постановка на облік не є розв’язанням проблеми, адже звинувачення можуть піти в сторону жертви й вийде так, що дитину – булера поставили на облік через неї.

Нагадуємо, що поліцейські ювенальної превенції раз на місяць з агресором та його батьками повинні проводити виховні бесіди вдома або у школі.

За цькування інших,  дітей-булерів  братимуть на облік в поліції, а зняти зможуть лише за умови, якщо протягом року з моменту останнього інциденту, дитина більше не вчиняла булінгу, – зазначав раніше на своїй сторінці у фейсбуці освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За словами омбудсмена, взяття на облік дітей-агресорів буде можливим лише після постанови суду про притягнення до адміністративної відповідальності за булінг.

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

Джерело.


Повернутись вверх