facebook

Субвенція НУШ не закладена у Держбюджет-2023

Субвенція НУШ не закладена у Держбюджет-2023

Інформує Всеосвіта.

Нова українська школа не матиме фінансування.

У проєкті Держбюджету-2023 не закладено фінансування реформи «Нова українська школа».

Про це повідомила народна депутатка Інна Совсун у колонці для «УП.Життя».

І як вишенька на торті, у проєкті Держбюджету відсутнє фінансування Нової української школи. Цьогоріч її забрали у резервний фонд бюджету, тож 5 класи, що мали навчатися за реформованою системою НУШ, увійшли в навчальний рік без системного навчання вчителів і без обладнання, — написала Совсун.

Окрім того, проти майже 1,5 млрд грн 2022 року до 813,1 млн грн скорочено програму «Загальнодержавні витрати у сфері освіти», з якої фінансується друк підручників. У 2023 році держава має оплатити друк підручників для 6-х і 1-х класів НУШ.

Як відомо, цьогоріч через повномасштабну війну, яку веде росія, видатки на підручники потрапили під повне скорочення, тож школярі поки не отримали друковані підручники.

Нагадаємо, в Україні немає підручників для 5 класу для Нової української школи, це загроза реформі. Станом на сьогодні частково зарплати вчителів покриваються з коштів Світового банку, а те, що Міносвіти не спромоглось згадати про друк підручників для 5 класу, є підставою для звільнення міністра освіти з посади.

Чтайте також:  “Ми виховуємо, формуємо, навчаємо освіченого українця”: як учителі 5–6-х класів розуміють реформу НУШ і чого бракує для її впровадження

Джерело.


Повернутись вверх