facebook

Перша леді прогнозує хвилю спротиву реформі шкільного харчування

Перша леді прогнозує хвилю спротиву реформі шкільного харчування

Інформує Всеосвіта.

На проблему неякісного харчування у закладах освіти мають реагувати батьки і суспільство.

З1 вересня 2021 року у закладах освіти та дитячих закладах відпочинку й оздоровлення України набудуть чинності нові норми організації харчування. У зв’язку з цим може бути хвиля спротиву реформі шкільного харчування. На цьому наголосила перша леді Олена #Зеленська під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».

Я можу спрогнозувати – ми побачимо не просто хвилю, а цунамі хейту про реформу, але ми не повинні зупинятися. Тому що багато років це усіх влаштовувало, і люди, які харчуються коштом дітей, будуть незадоволені, – зазначила Зеленська.

Перша леді наголосила, що суспільство і батьки мають реагувати на проблему неякісного харчування у закладах освіти:

Я сподіваюся на батьків. Якщо ви бачите, що вашим дітям дають несмачну (але про це можна сперечатися) та не корисну їжу, то одразу звертайтеся до #ДПСС (Дерспоживслужби), вони повинні на це відреагувати.

За словами Зеленської, реформа харчування орієнтована на всю Україну і нормативи повинні виконуватися всіма школами та дитсадками. Однак не всі школи з 1 вересня спроможні провадити оновлене меню. Тому, за інформацією #МОН, для таких закладів освіти не будуть застосовуватися санкції до 1 січня 2022 року.

Чтайте також:  "Не звинувачуйте у всьому вчителів!" Лікарчук дав чотири поради, як мотивувати молодих педагогів йти працювати в школу

Крім того, перша леді допустила ймовірність створення гуманітарної програми для дітей, які живуть на прифронтових територіях, адже вона вважає, що для них потрібен такий же підхід, як і до дітей всієї країни.

Нагадаємо, Олена Зеленська заявила, що харчуванням у школах задоволені лише 7% дітей.

Аби дізнатись про сучасні підходи до організації харчування дитини, правові засади організації харчування дітей у ЗЗСО та розробку перспективного меню й надання методичних рекомендацій щодо його впровадження, пропонуємо зареєструватись на курс тижня «Формування світоглядних основ та компетенцій з організації харчування дітей у закладах загальної середньої освіти» зі знижкою 20%.

Джерело.


Повернутись вверх