facebook

Підвищення зарплати вчителям в Україні: коли педагогам чекати надбавки

Підвищення зарплати вчителям в Україні: коли педагогам чекати надбавки

Цього разу захмарних цифр не називають. Обіцяють підвищити виплати їм на скромні 9%. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкалет

Зарплати вчителів – окрема тема новітньої української історії. Ще на початку свого президенства Володимир Зеленський напророчив педагогам платню у розмірі 4 тисяч доларів. Але поки їм ще до цієї цифри далеко.

Торік восени плани уряду вже були значно скромніші, але й тоді влада обіцяла вчителям підвищення платні і, водночас, відчайдушно шукала джерела, з яких можна було взяти додатковий ресурс.

Зокрема, минулорічна очільниця Міносвіти Анна Новосад заявляла, що гроші на підвищення платні педагогам з’являться після того, як Міносвіти позакриває “зайві” школи. Тоді і вивільняться кошти на зарплату.

Згодом, у листопаді, Кабмін заморозив підвищення виплат учителям на рік, до 1 січня 2022. Однак із 1 січня 2021 все-таки зарплату вчителів трохи підвищили. І от тепер знову обіцяють дати їм більше. Щоправда, підвищення доведеться почекати аж до грудня.

“Говорячи про зусилля МОН для забезпечення гарантій на гідні умови праці освітян, Сергій Шкалет нагадав, що з 1 січня 2021 року посадові оклади освітян збільшено на 20%. З 1 грудня поточного року заплановане чергове підвищення — ще майже на 9%”, – йдеться в інформації від Міносвіти.

Чтайте також:  У Міносвіти розповіли про підвищення зарплати вчителів вже з квітня...

Таким чином, цьогоріч, порівняно з минулим роком, зарплати вчителів мають зрости приблизно на 30%

Джерело.


Повернутись вверх