facebook

19 годин на підкорення найвищого вулкана світу: вчителька географії стала національною рекордсменкою

Вчителька-альпіністка вже у травні готується підкорити Еверест.

 

Вчителька географії з Івано-Франківська Христина Мохнацька встановила національний рекорд – піднялася на найвищий вулкан світу за 19 годин. Більшість альпіністів такий шлях долають за кілька днів, адже це майже 7 тисяч метрів. Як Христина Мохнацька йшла до здійснення своєї мрії йдеться у сюжеті ТСН.

У вільний від роботи час вчителька географії однієї зі шкіл Франківська займається альпінізмом. Спочатку вона планувала підкорила 10 вулканів Еквадору за 10 днів, але встановити такий світовий рекорд завадив карантин. Відтак, щойно Чилі відкрила свої кордони для туристів пані Христина згадала про найвищий вулкан світу – Охос-дель-Саладо.

Сама, без їжі та перепочинку альпіністка піднялась на Охос-дель-Саладо, висота якого становить 6893 метрів. Аби було легше підійматися, вчителька підбадьорювала себе улюбленими піснями.

Вчителька географії розповідає, що перед вершиною у неї майже опустились руки, вона захотіла все кинути й повернутись, проте вчасно зрозуміла, що це гірська хвороба:

Це така хвороба, коли організм тобі непідвладний. Я готова була присісти на будь-який камінчик і просто заснути, але розуміла, що це будуть останні миті мого життя, оскільки був дуже сильний вітер та мороз. Натомість я робила собі боляче – брала палки та била себе.

Чтайте також:  Пишуть твір на 2-3 речення, але це треба прийняти. 24-річна вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які "живуть" у ґаджетах

Зрештою, Христина Мохнацька викинула свої черевики й, попри каміння та мороз, далі дряпалась босоніж:

Мій організм казав: «Ні, Христя не треба тобі того, повертайся». Проте я знала, що альпіністи так не роблять, так не можна. Водночас, я теж розуміла: якщо не зніму взуття, то не вилізу.

Реєстр рекордів України визнав Христину Мохнацьку національною рекордсменкою, адже 19-годинний підйом на найвищий вулкан світу – це дуже швидко як для жінки. Альпіністка вже у травні готується підкорити Еверест і сходження на вулкан називає генеральною репетицією до цього.

Наразі вчителька ділиться своїми секретами зі школярами й розповідає, що важливо не просто мати мрію, а працювати над її здійсненням.

Джерело.


Повернутись вверх