facebook

Знімають стрес алкоголем: дослідження показало, як “дистанційка” школярів вплинула на їхніх батьків

Знімають стрес алкоголем: дослідження показало, як “дистанційка” школярів вплинула на їхніх батьків 

Дехто з батьків почав вживати алкоголь та психоактивні речовини, аби впоратися із навантаженням.

Дослідження Центрів з контролю і профілактики захворювань США (CDC) показало, що дистанційне навчання школярів завдає фізичної та емоційної шкоди їхнім батькам.

Про це повідомляє CNBC.

Пандемія COVID-19 змусила мільйони школярів та студентів перейти на онлайн-навчання. На тлі цього CDC у період від жовтня до листопада 2020 року опитали 1 290 батьків та опікунів дітей шкільного віку до 12 років. У 45,7% респондентів діти навчалися дистанційно, у 30,9% – очно, а ще 23,4% мали гібридну навчальну програму.

У підсумку, 46,6% всіх батьків повідомили про підвищений рівень стресу, 16,5% сказали, що почали вживати більше психоактивних речовин або алкоголю, щоби впоратися з навантаженням, а 17,7% заявили, що у них з’явилися проблеми зі сном. Найбільше скарг надійшло від батьків, чиї діти навчалися за онлайн-програмою повний або неповний робочий день.

“Дистанційка” негативно вплинула і на школярів. 62,9% батьків розповіли, що їхні діти тепер менше займаються фізичними вправами, 58% заявили, що малюки менше часу проводять на вулиці, 86,2% зауважили, що учні менше часу спілкуються з друзями, і 24,9% наголосили на погіршенні психічного або емоційного здоров’я своїх дітей.

Чтайте також:  Батьки оніміли: навчальний рік у школах різко скоротили

Раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус заявляв, що пандемія COVID-19

Пандемія коронавірусу вплинула на психічне здоров’я мільйонів людей – ВООЗ
вплинула на психічне здоров’я мільйонів людей в усьому світі.

Джерело.


Повернутись вверх