facebook

Українцям пояснили, чому дистанціонка руйнує систему освіти: “Катастрофічно не вистачає”

Український депутат Інна Совсун звернула увагу на нерівномірне отримання знань українськими школярами.

 


Відповідний пост з’явився на її сторінці в Facebook.

Інна Совсун звернула увагу на той факт, що нещодавно Тернопільську маму оштрафувавши за те, що її син прогулював онлайн-уроки через відсутність інтернету. Нардеп зазначила, що зараз таких справ у суді море, проте штрафи не є вирішенням проблем дистанційного навчання.

Совсун заявила, що вже рік школярі змушені слухати онлайн-уроки і лише зрідка відвідувати школу. Проблем з дистанційним навчанням досить багато: не всі вчителі можуть оволодіти онлайн-інструментами для навчання, і не всі школярі мають відповідні гаджети і доступ до Інтернету.

“Чого нам катастрофічно бракує – то це розуміння того, якими є наслідки дистанційного навчання. Саме тому якщо вже Міносвіти не спромоглось адекватно централізовано організувати дистанційне навчання, то необхідно бодай забезпечити інструментарій для моніторингового зрізу знань. Максимально уніфікованого і централізованого моніторингу рівня знань”, – зазначила Совсун.
Нардеп заявила, що в різних частинах України діти мають різний рівень доступу до знань, а з початком дистанційного навчання ситуація лише загострилася. Міністерствам необхідно проаналізувати рівень освіченості учнів і запускати подібний моніторинг потрібно вже зараз, на думку Інни Совсун.

Чтайте також:  Діти не розуміють 40% почутого на уроках: опубліковано невтішну статистику щодо української мови в школах

“Натомість які кроки ми бачимо? Міносвіти вирішило скасувати державну підсумкову атестацію для 4 і 9 класів. З одного боку, ДПА було відверто слабким механізмом контролю якості знань. Оцінювання відбувалося в рамках школи, у всіх шкіл різний рівень, директори і завучі зацікавлені в тому, щоб усі учні отримали оцінки повище”, – пише депутат.

Пост Інни Совсун в Facebook / скріншот

Пост Інни Совсун в Facebook / скріншот

 

Джерело.


Повернутись вверх