facebook

МОН планує впровадити можливість електронного вступу до закладів освіти

Міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив, що продовження диджиталізації освітнього процесу в умовах COVID-19 є пріоритетним цього року.

 

УМіністерстві освіти і науки планують створити можливість електронного вступу до закладів освіти. Спеціальний функціонал хочуть запустити на платформі «Дія». Про це розповів Міністр освіти і науки Сергій #Шкарлет під час діалогової платформи «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії».

Він наголосив, що продовження диджиталізації освітнього процесу в умовах COVID-19 є пріоритетним цього року.

Серед цілей #МОН – затвердження концепції цифрової трансформації освіти та науки України, продовження розвитку національної платформи «Всеукраїнська школа онлайн» і реалізація на порталі «Дія» повного контенту щодо електронного вступу й електронного кабінету вступника, – зазначив Шкарлет.

Також Міністерство освіти і науки планує:

затвердити Концепцію цифрової трансформації освіти і науки України;

продовжити розвиток платформи «Всеукраїнська школа онлайн»;

реалізувати вступ до закладів вищої освіти на порталі «Дія» та онлайн-механізм з відстеження та моніторингу працевлаштування випускників українських ЗВО.

Крім того, Міністр висловив вдячність Президенту України Володимиру Зеленському за підтримку сфери освіти та створення Консультативної ради з питань сприяння розвитку системи загальної середньої освіти.

Ми прагнемо підтримувати дітей та молодь в усіх починаннях та забезпечувати рівні можливості для здобуття якісної загальної середньої освіти. І дуже важливим є те, що Президент України підтримує ці ініціативи та докладає максимальних зусиль, щоб допомогти обдарованим і талановитим дітям, – акцентував Сергій Шкарлет.

Чтайте також:  Модернізацію вишів України зупинено: МОН ухвалило рішення і назвало причину


Повернутись вверх