facebook

Жодних тілесних ушкоджень учень не отримав, а вчитель написав заяву на звільнення, – що насправді сталося у тернопільській гімназії

Жодних тілесних ушкоджень учень не отримав, а вчитель написав заяву на звільнення, – що насправді сталося у тернопільській гімназії

У Тернопільській гімназії ім. Івана Франка вчителька грубо порушила норми педагогічної етики. Працівник освітнього закладу накинулася на учня, коли той перебував у спортзалі. Педагог кричала та, застосовуючи фізичну силу, намагалася спровадити дитину у коридор. Свідками події стали інші учні.

Як почуває себе постраждалий учень, та чи понесла педагог покарання – про це журналістам Файного міста розповів директор гімназії Анатолій Крижанівський.

12 березня 2021 року стався інцидент під час уроку фізичної культури у 3-му гімназійному класі. Учителька із порушенням педагогічної етики грубо намагалася вивести учня зі спортивної зали у коридор, при цьому педагог гучно зачинила двері, підвищувала голос. Це спричинило хвилювання дітей, які стали свідками неетичної ситуації з боку учителя.

Діти одразу сповістили дирекцію гімназії про інцидент, учительку негайно було відсторонено від проведення уроків через негідну поведінку. Ситуацію оперативно вдалося стабілізувати”, – повідомив Анатолій Крижінвський.

Анатолій Крижанівський зазначив, жодних тілесних ушкоджень гімназист не отримав. Тож потреби звертатися за допомогою до медичних працівників і поліції не було. Щодо інших дітей, які стали свідками стресової ситуації, то з ними спілкувався психолог спільно з класним керівником.

Чтайте також:  "Це трагедія". Голова комітету з питань освіти розповів, чому в Україні не вистачає вчителів і як реформа вирішить цю проблему

Відомо також, що вчителька фізичної культури одразу ж після конфлікту написала заяву на звільнення. Директор документ підписав. З понеділка, 15 березня, уроки фізичної культури у Тернопільській гімназії ім. Івана Франка проводять інші викладачі, відповідно до розкладу.

За інформацією поліції Тернопільської області, повідомлень до поліцейських про дану подію не надходило: у навчальний заклад правоохоронців ніхто не викликав та заяви на вчительку батьки потерпілого школяра не писали.

Співробітники ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції проводять перевірку за фактами, викладеними в інтернет-публікації. Дану інформацію зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події.

Джерело.


Повернутись вверх