facebook

ЗНО для 11-класників передбачає певні обмеження для інших учнів, але не має спричиняти дискомфорт, – КМДА

Основні сесії зовнішнього незалежного оцінювання повинні розпочатись з 21 травня.

Інформує Всеосвіта.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, основні сесії зовнішнього незалежного оцінювання мають розпочатись з 21 травня – тобто за тиждень до завершення навчального року у школах. У зв’язку з цим інші школярі повинні будуть пропустити уроки, щоб поступитися місцем 11-класникам, адже школи використовуватимуть як пункти тестування.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський.

Складання #ЗНО передбачає певні обмеження, а саме: жодних сторонніх осіб у приміщеннях під час тестування. Тобто 280 тисяч учнів 1–10 класів мають поступитися місцем одинадцятикласникам 21, 24, 25 та 28 травня, – наголосив Мондриївський.

Він також додав: якщо для старших класів можливо організувати дистанційне навчання у ці дні, то для учнів молодшої школи такий формат – неефективний. Крім того, батькам, чиї діти навчаються у 1-4 класах, доведеться залишатися вдома та якось організовувати навчальний процес.

Комфортна здача ЗНО для одних учнів не має спричиняти дискомфорт для інших школярів. Сподіваємось, що на рівні країни ухвалять зважене та комфортне рішення для всіх учасників освітнього процесу, – зазначив заступник голови КМДА.

Чтайте також:  Навчання по суботах та довші зимові канікули: яким буде новий навчальний рік

Нагадаємо, що завершилася реєстрація на основну сесію ЗНО-2021 – документи подали понад 300 тисяч осіб. У трійку найпопулярніших предметів увійшли історія України, математика та українська мова і література.

Джерело.


Повернутись вверх