facebook

У соцмережах діятимуть онлайн-канали довіри для неповнолітніх жертв та свідків злочинів

Кількість правопорушень проти дітей зросла майже на 20% у 2020 році.

Інформує Всеосвіта.

В Україні створять онлайн-канали довіри в соціальних мережах для дітей, які стали жертвами або свідками злочинів. Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

Канали стануть доступними в соціальних мережах та месенджерах, зокрема в Instagram, Snapchat або Telegram.

Мета ініціативи – діджиталізації процесу спілкування з дітьми. Неповнолітні матимуть змогу написати про вчинення злочину проти них з можливістю надання аудіо- та фотофайлів, а також отримати первинну правову, психологічну та медичну допомогу, у разі нанесення їм тілесних ушкоджень.
Діти чимало часу проводять в online і є більш прогресивними за дорослих, тому ми хочемо надати їм можливість говорити з нами у зручному для них форматі. Крім того, неповнолітній жертві або свідку на початковому етапі простіше написати чи направити голосове повідомлення про подію, ніж розказати особисто, а часто – ще й безпечніше, якщо кривдник дитини знаходиться поруч, – зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який курує ювенальний напрям роботи в Офісі Генпрокурора.
Така модель ефективної допомоги постраждалим діє, та користується довірою зокрема, в Естонії.

Кількість правопорушень проти дітей зросла майже на 20% у 2020 році. Понад 5,2 тис. дітей постраждали від злочинів. На 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.

Чтайте також:  Увага школярів та батьків: Кабмін прийняв важливе рішення щодо укриття в школі...

Джерело.


Повернутись вверх