facebook

Підвищення престижу педагогів та учнів: Володимир Зеленський про модернізацію професійно-технічної освіти

Підвищення престижу педагогів та учнів: Володимир Зеленський про модернізацію професійно-технічної освіти
Держава має сприяти розробці та впровадженню конкурентоспроможних наукових інновацій та високотехнологічній продукції.

Інформує Всеосвіта.

4 березня під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулась нарада, на якій обговорювали стратегію розвитку освіти і науки та захисту прав ветеранів. Про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.

На нараді йшлося про реалізацію проєкту «Нова українська школа», який повинен забезпечити успішне майбутнє для кожної дитини. Зокрема, пропонується:

  • підвищити якість освіти, соціальний статус педагога шляхом збільшення заробітної плати;
  • створити інклюзивне середовище;
  • продовжити цифровізацію навчального процесу.

Крім того, на нараді обговорили питання модернізації професійної та професійно-технічної освіти. У межах втілення цього проєкту заплановано реконструкцію наявних та відкриття нових центрів профосвіти, підвищення престижу педагогів та учнів, а також посилення взаємодії з роботодавцями.
Державі потрібна нова якість менеджменту. Варто знайти такий формат освіти, щоб студенти могли отримувати знання і досвід, а Україна змогла виховати прошарок сильних, конкурентоспроможних фахівців, серед них – і сильного менеджменту, – сказав Володимир Зеленський.
Держава має сприяти розробці та впровадженню конкурентоспроможних наукових інновацій, а також високотехнологічної продукції. Саме тому окремої уваги потребує підвищення конкурентоспроможності дослідницької інфраструктури, яка забезпечує проведення наукових досліджень на високому рівні.

Чтайте також:  Як освіта батьків впливає на успішність дітей та їхнє бажання вчитися. Показові результати дослідження

Створення рівних і прозорих умов розвитку фахової передвищої, вищої освіти та освіти дорослих є важливим питанням. Тому планується спростити вимоги до ліцензування закладів освіти та запровадити прозорі механізми вступу до вишів.
Нагадаємо, цьогоріч Міністерство освіти і науки планує запустити електронну систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої освіти.

Джерело.


Повернутись вверх