facebook

Школяр зламав акаунти вчителів та писав образливі коментарі про їхніх колег

В одній із територіальних громад Житомирського району підліток заради розваги булив на навчальних веб-платформах учителів, попередньо зламавши їх акаунти. Про це повідомляють у ГУНП у Житомирській області.

Про злам сторінок педагоги повідомили керівника, а згодом і поліцейських. Батькам хлопця і директорові навчального закладу загрожує адміністративна відповідальність.

«До поліції звернулись вчителі загальноосвітнього закладу однієї із громад Житомирського району із повідомленням про систематичне цькування через мережу інтернет. За словами заявників, хтось скористався їх особистими паролями для входу на навчальні веб-платформи і від імені вчителів публікував образливі коментарі стосовно їх колег. Про такі обставини один з педагогів поскаржився директорові навчального закладу. Однак керівник не звернув належної уваги на ситуацію і не вбачав потреби звертатись до правоохоронців», – йдеться в повідомленні.

Певний період вчителю, який адміністрував веб-платформу, вдавалось видаляти образливі коментарі, однак замість них з’являлись нові. Врешті він перевірив інформацію, звідки публікуються цькування, і передав ці відомості поліцейським самостійно.

Правоохоронці зазначили, що викритим у булінгу щодо вчителів виявився 15-річний учень цього ж навчального закладу.

Інспектори ювенальної превенції провели роз’яснювальну роботу з підлітком щодо неприпустимості подібної поведінки і правових наслідків систематичного цькування. Оскільки хлопець не досяг віку настання адміністративної відповідальності, то протокол за фактом булінгу складено відносно його матері.

Чтайте також:  Заступник Лісового розповів про надбавки до зарплати вчителів

«Окрім того, адміністративні матеріали за ст. 173-4 (Булінг учасника освітнього процесу) КУпАП оформлені і відносно директора навчального закладу за неповідомлення підрозділам органів Національної поліції України про цькування вчителів. За чинним законодавством йому загрожує штраф або виправні роботи», – зазначила керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Джерело.


Повернутись вверх