facebook

Суд виніс вирок п’ятьом дівчатам за побиття школярки

Умовні строки від 1 до 3 років та примусове виховання – таке покарання отримали учасниці побиття.

Інформує Всеосвіта.

Ще у квітні 2017 року у Чернігові група дівчат побила Поліну Малоштан та її подругу. Про це повідомляє «Суспільне».

А вже цього місяця, 23 лютого 2021 року вироком Деснянського районного суду м. Чернігова неповнолітніх дівчат визнано винними.  П’ятеро дівчат отримали від 1 до 3 років ув’язнення з випробувальним терміном. Це покарання не пов’язане з позбавленням волі. Ще до однієї нападниці, якій нині 17 років, суд вирішив застосувати примусові заходи виховного характеру – її передадуть під нагляд матері до виповнення повноліття.

Усім обвинуваченим інкримінували групове хуліганство, вчинене з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом. За такий злочин учасницям конфлікту загрожувало до 4 років позбавлення волі.

За словами головуючого судді Миколи Кузюри, обставиною, яка пом’якшила покарання є те, що чотири з п’яти нападниць, які отримали умовний строк, на момент вчинення правопорушення були неповнолітні.

Сама Поліни Малоштан, яку дівчата били ногами по голові, кидали на бетонний паркан, рвали та підпалювали волосся, рішенням суду вона не задоволена.

Ігор Савицький, прокурор у цій справі, повідомив, що можливо оскарження рішення суду.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Джерело.


Повернутись вверх