facebook

Школи зможуть розробляти свої навчальні плани

Українські школи зможуть розробляти свою освітню програму для 5-9 класів на основі типової освітньої програми, що нещодавно затверджена Міністерством освіти.

Про це йдеться у роз’ясненні відомства для освітянської та батьківської громадськості щодо практичного застосування нової типової освітньої програми.

Зокрема, у Міністерстві освіти зазначають, що освітня програма закладу освіти має містити навчальний план, що ґрунтується на одному з варіантів типових навчальних планів.

На основі визначеного в освітній програмі закладу освіти навчального плану педагогічна рада складатиме, а його керівник затверджуватиме річний навчальний план.

У річному навчальному плані будуть конкретизовані перелік навчальних предметів або інтегрованих курсів, обов’язкових для вивчення, перелік вибіркових (за вибором учнів) освітніх компонентів, а також кількість навчальних годин на тиждень.

Також у Міністерстві освіти, посилаючись на закону «Про повну загальну середню освіту», повідомляють, що структура і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом.

«Відтак розклад уроків складається закладом освіти самостійно на підставі річного навчального плану, що був розроблений педагогічною радою закладу освіти і затверджений керівником закладу освіти», – підкреслили у відомстві.

Чтайте також:  "Маніпуляція вдалась": українська вчителька на прикладі історії про хлопчика і сік пояснила, як треба виховувати дітей

Як відомо, Міністерством освіти і науки затверджена затверджена типова освітня програма для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти, якою, зокрема, визначено навчальне навантаження учнів.

Джерело.


Повернутись вверх