facebook

«Знайшли цапа-відбувайла»: директорку ліцею, де учениця померла від прийому таблеток, відсторонили від роботи

Міський голова Боярки прийняв рішення відсторонити директорку від роботи й провести службове розслідування.
Інформує
Всеосвіта.

Директорку Боярського академічного ліцею «Гармонія», де нещодавно померла дівчина від прийому 40 таблеток Дротоверину, відсторонили від здійснення повноважень на займаній посаді. Відповідне рішення оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Боярки Олександр Зарубін.
Міська рада з метою надання належної правової оцінки діям адміністрації закладу щодо можливого неналежного виконання посадових обов’язків, проводить ряд заходів: створення Комісії щодо забезпечення сталої виховної роботи в закладах освіти Боярської міської ради, формування розпорядження міського голови Про проведення службового розслідування та відсторонення від здійснення повноважень за посадою директора закладу освіти, – йдеться у розпорядженні.
У документі роз’яснили, що такі дії направлені на дотримання суворого контролю щодо недопущення порушення режиму роботи в закладах освіти та притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні належного виконання посадових обов’язків.

Багатьох таке рішення міського голови вкрай обурило. У коментарях користувачі висловилися на захист директорки закладу.
Вбачаю в цьому більше політики ніж правового поля. Я би сказала що мерія перевищує службові повноваження та намагається викрутити ситуацію наповну, але то вже хліб юристів, – написала Олена Шевченко.
Такої ж думки й більшість коментуючих, вони стверджують, що у цій ситуації директорка закладу не винна, адже не має змоги слідкувати за кожною дитиною навіть у вбиральні.

Чтайте також:  Стипендія у розмірі мінімальної зарплати: хто зможе отримувати?

Прокоментував таке звільнення й освітній експерт Ігор Лікарчук. На своїй сторінці у фейсбуці він написав:
Цапа-відбувайла знайшли… І недоліки у «виховній» роботі знайдуть. Ідіотизм чистої води.
Нагадаємо, нещодавно у Києві стався черговий трагічний випадок, пов’язаний із загибеллю дітей через падіння з висоти. У Дарницькому районі столиці 15-річна школярка випала із загального балкона на 16-тому поверсі та загинула на місці.

Джерело.


Повернутись вверх