facebook

Гарантоване місце у дитячому садочку: Комітет Верховної Ради з питань освіти, підтримав внесення змін до Закону «Про дошкільну освіту»

«Законопроєкт вкрай важливий і вкрай потрібний: я його гаряче підтримую», – написав освітній омбудсмен.

Інформує Всеосвіта.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій підтримав Проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» щодо забезпечення територіальної доступності дошкільної освіти № 4604 від 16 січня 2021.
Ухвалення цього закону означатиме фактичну докорінну зміну системи дошкільної освіти, оскільки після ухвалення цього закону КОЖНА ДИТИНА до 7 років матиме право на місце у закладі дошкільної освіти: так само, як і кожна дитина старше 6 років має гарантоване право на навчання у першому класі загальноосвітньої школи.

Це буде складний та дуже насичений проблемними обговореннями процес, бо вимагатиме від органів місцевого самоврядування дуже активної (і фінансово витратної) роботи із розвитку мережі закладів дошкільної освіти.
Також  Сергій Горбачов зазначив, що треба буде ретельно розробити порядок зарахування до дитячих садочків, бо поки що в законопроєкті він описаний без деталізації.

Джерело.


Повернутись вверх