facebook

Як працюватимуть садочки та школи через продовження карантину в Україні: пояснення Шкарлета

Як працюватимуть садочки та школи через продовження карантину в Україні: пояснення Шкарлета
Міністр освіти розповів, що пандемія коронавірусу поки не відступає. Через це уряд 17 лютого продовжив карантин та ухвалив нові зміни, які стосуються рівнів епідемічної небезпеки. Як працюватимуть тепер школи та садочки – читайте пояснення МОН у матеріалі.

Джерело:

телеграм Сергія Шкарлета

Робота закладів освіти в жовтій зоні
Із 22 лютого на всій території України встановлюється жовтий рівень, відповідно до якого є певні заборони на відвідування шкіл та садочків.

За словами Шкарлета, наразі забороняється відвідування закладів освіти там, де на самоізоляції через контакт із пацієнтом з COVID-19 перебуває понад 50% учнів та персоналу школи чи садочку.

Також заборонено проведення масових заходів, зокрема вистав, свят та концертів за участі дітей з більш ніж однієї групи чи класу та за присутності глядачів.

Робота закладів освіти в червоній зоні
Через погіршення ситуації з коронавірусом місцева влада може встановлювати в регіоні червоний рівень епідемічної небезпеки, який визначається рішенням комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи МОЗ.
У разі встановлення червоного рівня епідемнебезпеки продовжуватимуть роботу садочків та спеціальних закладів освіти, учні 1 – 4 класів навчатимуться у звичному режимі. Всі інші учні перейдуть на онлайн-навчання, – наголосив Шкарлет.
Міністр освіти нагадав, що його позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. “Я дякую колегам, які врахували та підтримали пропозиції не лише МОН, а й батьків та освітян”, – додав він.

Чтайте також:  25-річний вчитель із Києва озвучив несподівану причину, чому молоді педагоги не йдуть працювати в школу

Уряд знову продовжив загальнонаціональний карантин через коронавірус. Обмеження діятимуть до 30 квітня 2021 року. Так, Україна повертається до поділу на карантинні зоні. Наразі вся територія держави буде в жовтій зоні.

Що заборонено через продовження карантину:

  • проводити масові заходи за участю понад 20 людей;
  • робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури;
  • відвідування установ соціального захисту, в яких є люди похилого віку;
  • перебувати у громадських будівлях слід у масках або респіраторах;
  • відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу;
  • кафе, бари, ресторани не можуть працювати у проміжку з 22:00 по 07:00. Однак дозволена доставка та самовиніс.

Джерело.


Повернутись вверх