facebook

Очільник МОН прояснив ситуації щодо нових правил вступу до старших класів

Очільник МОН прояснив ситуації щодо нових правил вступу до старших класів

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет неодноразово наголошував, що учні, які мають бажання навчатися у 10-11 класі, будуть продовжувати навчання у школі. Однак в мережах ширяться чутки щодо нових правил вступу до старших класів, а саме батьки зауважують, що заклади освіти не будуть набирати учнів до 10-11 класів, тому слід шукати інший заклад з відповідним статусом.

Очільник МОН під час інтерв’ю «НВ» прояснив ситуацію і зауважив, що така інформація є рейковою. Наразі не існує жодного законодавчого документа, який би забороняв або обмежував права учнів на вступ до старших класів. Він наголосив, що реформа старшої профільної школи розпочнеться з 2027 року.

Сергій Шкарлет повідомив, що наразі в деяких закладах освіти проводиться експеримент, що полягає у переформатуванні класів, а саме передбачається набір учнів на профільні напрямки – фізичний, математичний, хімічний, мовний. Однак це не означає, що не буде набору у 10-11 класи.

Міністр зауважив, що відповідальність за розповсюдження такої неправдивої інформації несе керівник та засновник закладу освіти. В разі виникнення такої ситуації батьки мають можливість поскаржитися на засновника і направити скаргу до Міністерства освіти і науки України, відповідно до цього для здійснення контролю буде спрямована Державна служба якості освіти.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Джерело.


Повернутись вверх