facebook

Чи мають право школи не набирати учнів до 10-11 класів? Сергій Шкарлет роз’яснив ситуацію

У соцмережах батьки почали скаржитися на те, що у шкільних чатах їх попереджають про «нові правила вступу» до старших класів.

Інф ормує Всеосвіта.

Всі учні, які хочуть навчатися у 10-11 класі, будуть там навчатися. Жодних законодавчих норм, які дозволяли б школам з вересня 2021 року обмежувати вступ до старших класів, не існує. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час інтерв’ю «НВ».

У соцмережах батьки почали скаржитися на те, що у шкільних чатах їх попереджають про «нові правила вступу» до 10-11 класу. Мовляв, деякі заклади освіти не набиратимуть учнів до старших класів, тому потрібно шукати іншу школу, яка матиме відповідний статус.
Я думаю, що це фейкова інформація. Старша профільна школа починає працювати з 2027 року. Відповідальність за такі повідомлення несе керівник закладу освіти, – наголосив Сергій Шкарлет.
Він додав, що наразі проводиться певний експеримент щодо профільних напрямків, тобто, класи можуть переформатовуватись, але це не означає, що у 10-11 класи не буде набору.
Можливо, буде набір на профільні напрямки – хімічний, фізичний, математичний чи мовний профіль. Але немає жодних законодавчих ініціатив стосовно заборони дитині перейти у старшу школу, – наголосив Міністр освіти.
За його словами, відповідальність за всю діяльність шкіл несуть їхні засновники, зокрема місцеві органи виконавчої влади.
Насамперед батькам можна поскаржитись на засновника чи написати у Міністерство освіти – ми спрямуємо Державну службу якості освіти для здійснення контролю, – пояснив Шкарлет.
Він підкреслив, що жодного звернення до Міносвіти від батьків з цього приводу поки що не було.

Чтайте також:  Вчителька початкових класів за допомогою пластирів пояснила дітям, що таке справедливість, і стала зіркою мережі

Джерело.


Повернутись вверх