facebook

МОН занепокоєне закриттям позашкільних закладів

Деякі органи місцевої влади почали ліквідовувати заклади позашкільної освіти

Міністерство занепокоєне ліквідацією або призупиненням роботи закладів позашкільної освіти в територіальних громадах.

Про це під час форуму «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» сказав міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, реформа децентралізації влади значно розширила функції органів місцевого самоврядування територіальних громад, проте органи місцевого самоврядування почали ліквідовувати передані їм у комунальну власність заклади позашкільної освіти або призупиняти їхню діяльність на невизначений період.

«Міністерство розуміє, з якими проблемами стикаються сьогодні територіальні громади, однак, шановні директори департаментів, я прошу вас взяти під особистий контроль це питання, щоб не допустити порушень прав дітей на здобуття позашкільної освіти та зменшення показника охоплення нею», – зазначив Шкарлет.

Він також додав, що існує проблема забезпечення рівного доступу до позашкільної освіти дітям сільської місцевості, тому важливо сьогодні в кожній сільській чи селищній громаді створити всі умови для змістовного дозвілля в позаурочний час.

Чтайте також:  "Інакше діти виїдуть разом із батьками". У МОН назвали мету №1 у школах Харкова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра і Миколаєва

Джерело.


Повернутись вверх