facebook

Чотири педагогині представлятимуть Франківщину на конкурсі “Вчитель року-2021”

Чотири педагогині представлятимуть Франківщину на конкурсі “Вчитель року-2021″
Чотири педагогині – переможниці обласного туру “Вчитель року-2021” у чотирьох номінаціях представлятимуть Івано-Франківщину на всеукраїнському рівні. Його проведення заплановане на квітень.
Про це повідомив директор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, голова обласного журі в номінації “Керівник закладу освіти” Роман Зуб’як, пише “Суспільне”.
Цьогоріч удвічі менше прикарпатських педагогів брали участь у конкурсі на кращого вчителя. В області зареєструвалося 136 учасників, в Україні – 4 012.
У зв’язку з карантином перші два тури конкурсу проводилися онлайн.

На обласному турі ми намагалися хоча б познайомити конкурсантів наживо, зробили відкриття, бо обмін досвідом і спілкування дуже важливі“,- зазначив Роман Зуб’як.
В усіх номінаціях було по чотири випробування. Визначальним для вчительських номінацій є урок з дітьми, але цьогоріч журі оцінювало уроки, переглядаючи запис.

“Для керівників випробування відрізнялися від учительських. Вибір номінації зрозумілий, адже зі зміною законодавства директори шкіл отримують велику автономію й повноваження, суттєво змінюється зміст їхньої роботи“, – пояснює Роман Зуб’як.
Тож керівники мали вирішити управлінське завдання, вибудувати стратегію розвитку освітнього закладу, а найцікавішою, за словами голови журі, була фасилітаційна сесія, тобто організація процесу колективного розв’язання проблеми.
Переможницями стали директорка Бурштинської школи № 2 Наталія Бойчук (керівник закладу освіти), вчителька Католицького ліцею св. Василія Великого у Франківську Оксана Гошовська (українська мова і література), педагогиня Коломийського ліцею № 9 Галина Горецька (математика) та вчителька Отинійського ліцею Ольга Процак (трудове навчання).

Чтайте також:  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

Джерело.


Повернутись вверх